Cumartesi, Nisan 20, 2024

Whatsapp Üzerinde Önemli Değişiklikler Yapılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde yazılı sohbet için SMS’i bırakıp Whatsapp‘ı kullanmaya başlayalı yıllar olmuştur. Facebook‘un çok değil, yaklaşık 2 yıl önce satın aldığı Whatsapp, alındığı zamandan beridir kendisine yeni özellikler eklemekte. Özellikle bir özelliği Whatsapp‘ta en çok aranan özelliklerden birisi olup, çıktığında kullanıcıları oldukça sevindirecek. Çok yakın zamanda bu özellikler eklenince, Whatsapp iletişim ve sohbette dünya lideri olacak.

whatsapp guncelleme

Yeni Güncelleme Whatsapp’a Neler Getirecek?

• GRUP İÇİ SESLİ GÖRÜŞMELER Öncesinde yazışmalar, daha sonra aramalar için kullandığımız Whatsapp artık birçok kişinin ve grupların beklediği özellik olan grup sesli arama özelliğine sahip olacak. Bir iş grubunuz, arkadaşlarla sohbet grubunuz olabilir ve bu grupta yazılı sohbet haricinde sesli görüşmeniz gerekebilir. Artık Whatsapp ekibi bunu da çözüyor. Fakat ileride bunun görüntülüsünü de getirmeleri iyi olacaktır. (haberi yazmadan önce ben de görüntülü görüşme de olacak diye sevinmiştim :/)

• GÖRSELLERDE SAAT ÇIKARTMASI : Zaten Instagram ve Facebook hikayelerinde, daha öncesinde Snapchat’te ortaya çıkan saat etiketi artık Whatsapp‘a da geliyor. Uzun uzadıya açıklamalık bir durum yok, fakat artık Whatsapp durumlarınıza saati de ekleyebileceksiniz. İyi bir nokta.

• EMOJİ ARAMA Bu özelliğin olmamasından dolayı ne sevgililer öpücüklü emojiyi bulamadı ne arkadaşlar aradığı utangaç maymunu görmedi. Artık buna da bir son geliyor. Zaten Whatsapp Web üzerinde kullanabildiğimiz bu özellik artık uygulamaya da gelecek. Emojiyi aramak için direkt mesaj yazdığımız kutuya “:” koyuyor, ardından boşluk bırakmadan emojimizi giriyoruz. Örneğin maymunlu emojiler için monkey, kahkaha emojileri için laugh veya haha gibi kelimeler ile emojimizi aratabiliyoruz. Sevgililer artık :love’ı fazlasıyla kullanacak gibi. Bu da iyi bir nokta, takdir ederim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler