Cumartesi, Nisan 20, 2024

Whatsapp Güncelleştirmesi: Medya Görünürlüğü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzün vazgeçilmezi olan Whatsapp sürekli kendini yenilemeye devam ediyor. Bu yazıda bahsedeceğimiz özellik Android için WhatsApp Beta 2.18.194 güncellemesi ile sunuldu. Şuan için iOS güncellemesi bulunmuyor fakat oraya da yakın zamanda geleceğini söyleyebiliriz.

Hemen hemen hepimizi düşündürmüştür; “Fotoğrafları galeriye otomatik kaydetmeyi açsam mı?” Açınca hem gereksiz birçok fotoğraf galerimize geliyor hem de hafıza anlamında büyük kayıplar yaşamaya başlıyoruz. Whatsapp yeni güncellemesi ile bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor. Artık kişiye göre fotoğraf kaydetmeyi düzenleyebileceksiniz. 

whatsapp medya

Eğer sürümünüzü güncellediyseniz, kişi bilgisi sekmesini açtığınızda direkt olarak “Medya Görünürlüğü” adlı yeni sekme sizi karşılıyor. Buraya tıklayarak kişiden gelecek medyaların galerinize otomatik olarak kaydedilip kaydedilmemesini ayarlayabilirsiniz. Bu özellik en çokta grup sohbetlerini sınırlamak için işe yarayacağa benziyor. Gelen medyaları otomatik olarak kaydetmeyi kullanan biriyseniz galerinizden sürekli temizlediğiniz medyaların en çokta grup sohbetlerinden geldiğini farketmişsinizdir. Eğer default olarak otomatik medya kaydetmeyi kullanan biri iseniz yeni güncelleme ile grup özelliklerine girerek oradan gelecek medyayı kaydetmemeyi seçebilirsiniz.

Bir bomba da görüntünlü görüşmelere

Yakın zamanda açıklanması beklenen bir güncellemede görüntülü görüşme özelliğini kapsıyor. Yeni gelecek güncelleme ile aynı anda grup sohbeti halinde görüntülü görüşebileceksiniz. Arayan dahil, toplam 4 kişinin yer alabileceği grup görüşmesini başlatmak için öncelikle bir kişiyi görüntülü arayacak daha sonra diğer iki kişiyi ekleyeceksiniz. 

Whatsapp hız kesmeden yenilikleri getirmeye devam ediyor, bizlerde yenilikleri sizlerle buluşturmaya devam edeceğiz!

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler