Pazartesi, Mayıs 6, 2024

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Alma Özelliğini Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp silinen mesajları geri alma özelliği, 5-6 aydır uygulamanın gündeminde. Sanıldığı gibi mesajların geri alınması özelliği için çok kapsamlı bir güncelleme gelmedi ama bahsedilen özellik için ilk güncellemenin yayınlandığını gördük.

Yavaş yavaş tüm kullanıcılara dağıtılan özellik sayesinde, sildiğiniz mesajları kısmen geri alabileceksiniz. Kafanız karışmadan nasıl bir özellikten söz ettiğimizi biraz daha açmak istiyorum.

WhatsApp Silinen Mesajları Geri Alma Özelliği Nasıl Çalışacak?

Diyelim ki herhangi birine mesaj gönderdiniz. Mesajı silmek istediğiniz zaman iki seçenek var. “Herkesten sil” ve “Benden Sil” seçenekleri. Bahsettiğimiz geri alma özelliği, herkesten sil kısmında çalışmıyor. Gönderdiğiniz mesajı “Benden Sil” seçeneğiyle sildiğiniz zaman, mesaj silindi bilgisinin yanında “Geri Al” seçeneğini göreceksiniz. Bunun görselini de aşağı ekliyorum.

WhatsApp silinen mesajları geri alma

Geri al butonuna basacak olursanız, bu sildiğiniz mesaj geri gelmiş olacak. Fakat süre sınırlaması var. Sadece 5 saniye boyunca; geri al uyarısı açık duruyor. Uyarı kaybolduğu zaman mesajı geri almak mümkün olmuyor.

Kaçırmayın: WhatsApp Anket sistemi hakkında Merak Edilen Sorular ve Cevapları

Tüm kullanıcılara dağıtılmaya başlayan özellik gördüğünüz gibi bir hayli sınırlı bir özellik. Öyle çok kapsamlı bir geri alma özelliği değil. Özellikle yanlışlıkla sildiğiniz mesajlar için etkili olacak bir özellik diyebilirim. Sonrasında WhatsApp silinen mesajları geri alma sistemi için daha kapsamlı bir şeyler yayınlar mı bilemiyorum.

WhatsApp silinen mesajları geri alma

Belki de bu konuda daha kalıcı ve uzun süreli çözümler de sunulabilir. Artık orasını yeni güncellemeler geldikçe göreceğiz. Zira WhatsApp, sık sık sürpriz yapar oldu. Şimdilik bu konuda çok fazla yorum yapamıyorum. Bu arada yeni özellik sizde açık değilse, uygulamanın güncellemelerini kontrol etmenizi öneririm. Hem Android için hem se iOS için güncelleme yayınlanmaya başladı. Herkese ulaşması belki birazcık zaman alabilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler