Cuma, Nisan 26, 2024

Whatsapp Snapchat’i andıran yeni güncellemesine kavuştu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Whatsapp, 2.17.65 sayılı güncellemesine kavuştu. Bu yeni güncelleme, Whatsapp’ı köklü bir değişime soktu. Yeni eklenen özellikler ve düzenlenen bazı şeylerle yeni güncelleme bazı kullanıcılar tarafından olumsuz yanıtlar almakta.

Yeni WhatsApp güncellemesi olayları değiştirdi

Yeni güncellemesi ile Whatsapp, yeni ve farklı bir görünüme kavuşmuş, ekstra özelliklerle bize sunulmuş ve şahsen adeta Snapchat’e çevirilmiştir. (Facebook’un her şeyi de Snapchat’e dönüşüyor 😀 ) Her neyse. Bu “Whatsapp”ın yeni özelliklerini anlatmaya başlayalım.

whatsapp guncelleme yazi 2
Whatsapp’ın yeni özelliği – Durumlar

Yeni güncellemesiyle Whatsapp geliştiricilerinin eklediği Durumum özelliği, Whatsapp’ı bir mesajlaşma uygulaması olmaktan çıkarmış, onu yeni bir sosyal medya uygulamasına çevirmiştir. Snapchat’ten de aşina olduğumuz kadarı ile, bu “Durumlar”, durum güncellemesi eklemek için dokunun dediğiniz vakit sizi kameraya yönlendiriyor. Bu kamerayla çektiğiniz fotoğraflara çıkartmalar ve yazılar ekleyip çizim yapabiliyor, bunları 24 saatlik “durumlar” halinde paylaşabiliyoruz.

E bu zaten Snapchat’in hikayeler özelliği. Snapchat’in Facebook’a dava açmamasına halen şaşırıyorum doğrusu. İnstagram, Messenger derken kapı Whatsapp’a dayanmış. Yakında biz de Snapchat olacağız arkadaşlar. 24 saat sonra gubbaay.

whatsapp guncelleme yazi 3
Bu kameranın işlevi normal Snapchat kamerasından farklı değil arkadaşlar. Tek farkı, sizi köpekcik yavrularında ya da gök kuşağı akan garip bir şeye çevirmiyor. Tek artısı bu diyebilirim. Durumlardaki özelliğinden farkı, bunu daha sonra durum olarak değil, arkadaşlarınızla özel olarak paylaşabiliyor veyahut çizim, yazı, çıkartma falan ekleyip özel olarak kaydedebiliyor veya dilerseniz farklı yerlerde de paylaşabiliyorsunuz.

Müthiş bir fikirmiş. Bir isimlerini Snapchat yapmadıkları kalmış vallaha. Snapchat‘i tanıtıyormuş gibi yazdım. Her neyse, bu artık bir “güncelleme”. Alışamadınız mı? Whatsapp‘ın bu yeni halini sevemediniz mi? Üzülmeyin, alışırsınız.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. google playdeki yorumlara bakıldığında kimse sevmemiş. bunun için eski sürümü kullanmayı anlatın insanlar mağdur olmasın. analar babalarda whatsap kullanıyor 😉

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler