Perşembe, Nisan 18, 2024

WhatsApp vs. Line: Aralarındaki Farklar Neler?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cebimizde her yere taşıdığımız telefonlarımız artık eskisi gibi hantal değil, hal böyle olunca mesajlaşmalarımızda değişmiş oldu. Rafa kalkan SMS, yerini Line ve WhatsApp ikilisine bıraktı, peki Ücretsiz arama ve mesajlaşma sağlayan Line ve WhatsApp’ın arasındaki farklar neler?

Son yıllarda akıllı telefon kullanıcılarının gözde mesajlaşma uygulaması kuşkusuzdur ki WhatsApp, fakat Asyalı geliştiriciler tarafından piyasaya sürülen rakip uygulama Line, sunduğu hizmetler ile en az rakibi kadar popülerite sahibi.

WhatsApp’ın ezeli rakibi Line uygulaması da ücretsiz arama gerçekleştirip, mesaj gönderebileceğiniz bir mobil aplikasyondur. Rakibi gibi uygulamaya web sitesi üzerinden de giriş yapabiliyorsunuz.

Line ile WhatsApp arasındaki farklar

SIM Kart gereksinimi olmadan kullanım

WhatsApp piyasaya sürüldüğü günden itibaren SIM kart yani bir cep telefonu numarası gereksinimi ihtiyaç duyarak profil oluşturmayı ilke edinmiş bir uygulamadır. Whatsapp’ı telefon numarasına sahip değilseniz hiçbir cihazda kullanamazsınız.

Bu SIM Kart gereksinimi ise sürekli telefon yahut cep telefonu numarası değiştiren iş insanları için zor bir durum yaratabiliyor.

Line uygulaması böyle bir kıstas bulundurmuyor aksine iki farklı hesap açabilme özelliğini kullanıcılara sunuyor. WhatsApp gibi cep telefonu numarası ile hesap açabiliyorsunuz fakat bunu tercih etmeyen insanlar için Facebook ile oturum açma desteği sunuyor.

Line uygulamasına Facebook hesabınız ile kayıt olursanız profil resminiz ve profil adınız gibi temel üyelik bilgileri otomatik olarak doldurulmuş oluyor.

Salla-Ekle: Kolayca arkadaş ekleyin

Uygulama devi WhatsApp’ta birisi ile konuşabilmek için önce o arkadaşınızı rehberinize eklemeniz gerekiyor, rehberinizde kayıtlı olmayan kişiler ile o kişi size mesaj göndermedikçe konuşamazsınız fakat Line bu konuda daha fazla kolaylık sağlıyor.

Ortaya karışık: Zaman Tüneli

et2
WhatsApp vs. Line: Aralarındaki Farklar Neler? 5

WhatsApp’ta kullanıcılar sadece 24 saatlik hikaye paylaşımı ile dostlarıyla bazı anlarını ve paylaşımlarını gerçekleştiriyor fakat bu paylaşımlar kısa bir süre sonra yok oluyor.

Line, uygulama içerisinde yer almakta olan zaman tüneli sayesinde arkadaşlarınız ile istediğiniz her şeyi paylaşmanızı sağlıyor. Metin, fotoğraf, video veya etiket bile paylaşabiliyorsunuz. Arkadaşlarınız paylaşımlarınıza yorum yapıyor, kendi zaman tünelinde paylaşabiliyor ve tıpkı Facebook’ta ki gibi gönderilerinize reaksiyon bırakabiliyorlar.

Görüntülü sohbetlerinizi eğlenceli hale getirin

r line video call face play top
WhatsApp vs. Line: Aralarındaki Farklar Neler? 6

Ücretsiz arama ve mesajlaşma uygulamaları içerisinde eğlenceye önem veren tek uygulama Line gibi gözüküyor. Çünkü uygulama içerisinde yer alan FacePlay isimli özellik sayesinde arkadaşlarınız ile gerçekleştirdiğiniz görüntülü aramalarda oyun oynayabiliyorsunuz.

Canlı yayın yapabilirsiniz.

instreamads1
WhatsApp vs. Line: Aralarındaki Farklar Neler? 7

Sosyal medya devleri olan Facebook, Twitter ve Instagram’da canlı yayın açmak gayet normal bir durum fakat bir mesajlaşma uygulaması içerisinde canlı yayın açmak insanı biraz şaşırtabilir. Line, kullanıcılarına canlı yayın yapabilme özelliğini de sağlıyor. Line’da açtığınız canlı yayınlara arkadaşlarınız tıpkı Instagram ve Facebook’ta ki gibi reaksiyon, emoji bırakabiliyor.

Ünlüler ile iç içe bir yaşam

uploads2Fstory2Fthumbnail2F981042F5c3f903b 5f22 4b1b bcf2
WhatsApp vs. Line: Aralarındaki Farklar Neler? 8

Line’da ünlü isimler ve tanıdığımız markalarda mevcut. Sevdiğiniz bir ünlü kişiden veya bir markadan son dakika haberlerini anında kendilerinden alabiliyorsunuz. Bunlara ek olarak bazı ünlü kişiler sadece Line için özel içerikler üretiyor.

Yüksek boyutlu dosyalar

Gelişen teknoloji ile çektiğimiz fotoğraf ve videolarımızın kalitesi bir hayli gelişti, bununla birlikte dosya boyutları da yükseliyor. Önceden gözümüze çok büyük gelen dosya boyutları artık bize çok az gibi görünüyor.

WhatsApp, büyük boyutlu dosya veya uzun metrajlı bir video göndermenizi kısıtlıyor. Uzun metrajlı bir video yükleyeceğiniz zaman WhatsApp, bu videoyu kesmenizi rica ediyor. WhatsApp’ta 100 MB olan dosya sınırı, Line uygulamasında 300 MB.

Line, hem Android hem de iOS platformlarında mevcut durumda. İlgili işletim sistemlerinin uygulama marketlerinden uygulamayı edinebilirsiniz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler