Perşembe, Mart 28, 2024

WhatsApp Yeni Gizlilik Sözleşmesi için Son Dakika Kararı Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi olayı, büyüdü de büyüdü. Süreci hatırlarsak ve başa dönersek Facebook açık bir şekilde kullanıcılardan, verilerini kullanmak için onay istedi.

Kullanıcılara yeni bir gizlilik sözleşmesi gösterilmeye başlandı ve bu zorunlu kılındı. E tabi kimse kişisel verilerin açık bir şekilde kullanılmasına razı gelmez. Karar çok ses getirdi ve sonucunda Facebook geri adım atarak WhatsApp için bu düzenlemeyi erteledi.

Erteleme kararı sonrasında sözleşmenin tarihi 15 Mayıs’a atıldı. Gün geldi 15 Mayıs geçti ve uygulamayı kullanmak isteyen kullanıcıların gizlilik sözleşmesini onaylaması gerekti. Fakat bu konuda bir son dakika gelişmesi yaşanmış durumda. Açıkçası beğendiğimiz bir karara imza atıldı.

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi Türkiye’de zorunlu olmayacak

Yaşanan tüm olaylardan sonra Rekabet Kurumu, WhatsApp için bir soruşturma açtıklarını duyurmuştu. Bu soruşturma sonucunda ise kararın belirlendiği ortaya çıktı. Yapılan bir basın duyurusu sonrasında, WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesinin Türkiye’de geçerli olmayacağı ortaya çıktı.

Zaten Rekabet Kurumu, geçici tedbir alarak kararı durdurmuştu. Sonuç olarak kararın tamamen durdurulduğunu ve Türkiye için bu yeni sözleşmenin yürürlüğe girmeyeceği öğrenildi.

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi

Gizlilik Sözleşmesini Daha Önce Onaylayan Kullanıcılara Ne Olacak?

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi bildirimi geldiği zaman onaylamış olabilirsiniz. Merak etmeyin karar sizi de kapıyor. Açıklamada onaylayan kullanıcılar dahil olarak Türkiye’de hiçbir kullanıcı için yeni sözleşmenin yürürlüğe girmeyeceği söylenmiş.

WhatsApp yeni gizlilik sözleşmesi

Siz kararı onaylamış olsanız bile bu sistem geçerli olmayacak. Böylece şunu da anlamış olduk ki Türkiye’de uygulamayı mevcut haliyle kullanmaya devam edebileceğiz.  Basın açıklamasını da hemen alta ekliyoruz.

Basın açıklaması 

“WhatsApp’ın, veri paylaşımını içeren kullanım koşullarının ve gizlilik ilkesinin güncellenmesi ve bunların kullanıcıları tarafından onaylanmasını istemesi sonrasında 11.01.2021 tarihinde Rekabet Kurumu tarafından söz konusu güncellemeye ilişkin geçici tedbir kararı alınmıştı.

Müteakiben WhatsApp tarafından planlanan güncelleme, küresel çapta, 15 Mayıs 2021 tarihine kadar ertelenmiştir.

Rekabet Kurumu tarafından alınan tedbir kararı ve yapılan incelemeler sonrasında WhatsApp tarafından veri paylaşımını içeren söz konusu güncellemenin, onaylayan kullanıcılar dâhil olmak üzere, Türkiye’deki hiçbir kullanıcı açısından yürürlüğe girmeyeceği tarafımıza bildirilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler