Çarşamba, Nisan 17, 2024

Whatsapp’a Beklenen Özellikler Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sık sık dile getirmişliğim oldu, dev mesajlaşma platformu Whatsapp ayrı bir sosyal dev olan Facebook’a satıldıktan sonra hızla gelişmeye başladı. Daha önceden nadir ve sadece hata düzeltmeleri için güncelleme yapılan Whatsapp son zamanlarda sürekli kendisine yenilikler ekliyor. Bu sefer gelecek olanlar ise gerçekten işe yarar güncellemeler!

Şuan sadece geliştiricilere sunulmuş olan üç özelliğin sırada ki güncelleme ile herkese açılması bekleniyor. 

Bu Özellikler Neler?

En önemli olduğunu düşündüğüm özellik Whatsapp Gruplar kısmına olacak. Yeni güncelleme ile grup içerisinde anket yapabilmek mümkün olacak gözüküyor. Ayrıca her grup için sınır olan 256 kişi sayısı artık özelleştirilebilecek ve 4096 kişiye kadar sistem izin verecek. (Ki bu gerçekten bir arada bulunacak kişi sayısı için fazla bile!) Okul, kurs, külüp gibi kalabalık yerlerde whatsapp grubu kurulmaya çalışıldığında kişi sayısı sınırından dolayı tek gruba toplamak mümkün olmuyordu, fakat bu güncellemeden sonra aynı iş için 3-5 grup kurmanıza gerek kalmayacak.

Özelleştirilebilir Tema. Evet yanlış duymadınız yıllardır alışageldiğimiz standart Whatsapp temasının dışına çıkmak artık mümkün. Gece modu adı altında eklenecek olan özellik daha koyu renkleri tercih eden kullanıcıları mutlu edecek bir gelişme. Ayrıca gece yatağınızda mesajlaşırken gözlerinizin yorulmasına da son demek 🙂

Son özellik iOS kullanıcılarını etkileyecek olan TouchID. Apple kullanıcılarının dilinden düşürmediği güvenlik düşkünlüğü artık daha da artacak. TouchID ile desteklenecek olan Whatsapp eskisinden daha güvenli hale gelerek mesajlaşmayı daha güvenli kılmayı hedefliyor.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler