Perşembe, Nisan 18, 2024

WhatsApp’a Yeni Bir Bildirim Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Tüm dünya genelinde günlük olarak 1 milyardan fazla kullanıcınıın aktif olarak kullandığı mesajlaşma platformu WhatsApp‘ın Android sürümü için yeni bir özellik geliyor. Önümüzdeki haftalarda sunulacak olan güncelleme ile kazandırılacak olan bu özellik, kullanıcıları bildirim kaçırma endişesinden kurtaracağa benziyor. 

WhatsApp Bildirimleri, Daha Kullanışlı Hâle Geliyor

Yediden yetmişe her yaştan insanın günlük olarak aktif bir şekilde kullandığı mesajlaşma uygulaması WhatsApp, özellikle el değiştirdikten sonra hızlı bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Her geçen gün değişen ve gelişen uygulama, bulunduğumuz an itibarı ile yeni bir özelliğin gelişi konusunda anılmakta.

Akıllı telefon kullanıcılarına gelen yeni mesajları bildirim çubuğunda belirten uygulama, bu bilgilendirme konusunu bir adım daha öteye taşıyacağa benziyor. Özellikle gün içerisinde yoğun bildirimler alan kullanıcıların bazı mesajları kaçırdığını düşünen şirket, bu konuda bir geliştirme yapma yoluna gidecek. 

WhatsAppın Android Sürümüne Yeni Bir Bildirim Özelliği Geliyor İÇERİK PNG min

Şuan için sadece Android işletim sistemi tarafında geliştirilmesi kararlaştırılan bu özellik; kullanıcılara, bildirim önceliği atama fırsatı verecek. Yani bir kullanıcı, bazı gruplardan veya kişilerden gelmesi muhtemel mesajların daha önemli olduğunu düşündüğü vakit, o kişilerden gelen mesajları bildirim çubuğunda daha öncelikli görecek. 

WhatsApp Beta 2.18.117 sürümü ile sunulması beklenen bu özellik, kullanıcıların aldığı bildirim deneyimini daha iyi bir hâle getirmeyi hedefliyor. Gelecek olan bu özellik sayesinde, dilediğimiz kişilerden gelecek olan mesajları, bildirim ekranının üst kısmına sabitleyebileceğiz. Bu sayede evli beyler “eve gelirken ekmek al” mesajını kaçırmayacak, Semra Hanım’lar da şirketlerindeki olası acil toplantılardan haberdar olacak.

Yeni Özellik Sadece Android 5.0 ve Üzeri Sürümlerde Çalışacak

Şuan için Android 5.0 ve üzeri sürümler için kullanılabilir olan yeni özellik, iOS tarafında malesef bulunmuyor. Bunun altındaki sebep de, iOS platformunda bildirim sabitleme işleyişinin bulunması. Fakat ileriki zamanlarda iOS platformuna gelebilecek bir güncelleme, iPhone kullanıcılarına da bildirim sabitleme olanağı sunabilir. Bu durumda iOS işletim sistemli cep telefonu kullanıcıları da, WhatsApp‘ın bu yeni nimetinden faydalanabileceklerdir. 

Bu yeni özellik, şuanda Beta aşamasında, sevgili PC Hocası okurları. Fakat önümüzdeki haftalarda bu özelliğin, resmi Android marketi olan Play Store üzerinden yapılacak olan bir güncelleme ile sabitlenmesi bekleniyor. 

Hayatımızda böylesine büyük bir yere sahip olan WhatsApp uygulamasının gelişimine şahit olmak, hepimizi mutlu etmekte. Umarız ki, diğer bazı uygulamalar gibi güzel seyreden bu uygulama da ileri dönemlerde bozulmaz. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler