Cuma, Nisan 19, 2024

WhatsApp’ın Güncellenen Koşulları için Yeni Bir Bilgilendirme Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp gizlilik sözleşmesi üzerinde yapılan değişiklikler, yeni bir tartışmanın alevlenmesine neden oldu. Bundan sonraki dönemde kullanıcı verilerinin işlenileceğinin söylenmesi üzerine kullanıcılar; “WhatsApp’ı silmeli mi kullanmaya devam mı etmeli?” sorusuna cevap arıyor.

Hatta kendi adına sorunun cevabını bulan milyonlarca kullanıcı şimdiden uygulamayı silmeye başladı. Daha uzun süre de devam edeceğini düşündüğümüz tartışmalar bir yana, WhatsApp’ın güncellenen koşullarına ilişkin yeni bir bilgilendirme metni de yayınlandı.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi değişikliği için yeni bilgilendirme!

Bilgilendirme amaçlı olarak yapılan yeni açıklamanın detaylarına geçmeden önce şunu belirtelim ki kararın geri alınması gibi bir durum söz konusu değil. Sosyal medyada ortaya atılan iddialar asılsız çıktı. Bu detayı da verdikten sonra geçelim bilgilendirmeye.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi

Yeni açıklamaya baktığımız zaman, “Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına” böyle bir değişiklik yapıldığı vurgulanıyor.

Güncellemenin WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşım durumunda bir değişiklik oluşturmayacağı söyleniyor. Ayrıca tartışılan bir konuya daha yanıt verilmiş.

WhatsApp gizlilik sozlesmesi 3 1

Güncelleme sonrasında Facebook’un mesajlarımıza ve görüşmelerimize erişip erişmeyeceği merak ediliyordu.

Yeni bilgilendirme metnine göre, tüm görüşmeler için uçtan uca şifreleme devam edecek. Bu sayede gönderilen fotoğraflar, videolar, mesajlar, ses kayıtları yine sadece siz ve gönderdiğiniz kişi tarafından görüntülenebilecek.

Tüm bunlar yeterli mi? Yeni bilgilendirme metni tartışmalara son noktayı koyar mı? Şimdilik bunları bilmek çok zor ama Facebook yeni kurallarını uygulamada kararlı, onu görüyoruz. Merak edenler ve okumak isteyenler için yayınlanan bilgilendirme metnini de aşağı ekliyoruz.

Bilgilendirme Metni 

WhatsApp’tan Güncellenen Koşullara İlişkin Bilgilendirme:

WhatsApp olarak insanların uygulama üzerinden alışveriş yapmalarını ve işletmelerden destek almalarını kolaylaştırmak istiyoruz. Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına, gizlilik politikamızı güncelliyoruz. Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler. Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak nasıl iletişim kurduğunu etkilemiyor. Gelecek ay boyunca kullanıcılarımızın gözden geçirmelerine süre tanımak adına yeni politikamızı şimdiden WhatsApp aracılığıyla paylaşıyoruz.

Son güncelleme ve bunun kullanıcılarımız için ne anlama geldiğiyle ilgili daha fazla bilgi almak için WhatsApp Yöneticisi Will Cathcart’ınaçıklamalarınave aşağıdaki soru-cevaplara göz atabilirsiniz:

Bu güncelleme WhatsApp’ın Facebook ile olan ilişkisini nasıl etkiliyor?

  • Bu güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor. Dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar insanların arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak kurduğu iletişimi etkilemiyor.

  • WhatsApp olarak insanların gizliliğini korumaya büyük önem veriyor ve gizlilik politikalarını kullanıcılarımız ile paylaşıyoruz. Bir ay boyunca yeni politikayı gözden geçirmeleri için süre tanımak adına kullanıcılarımızla WhatsApp üzerinden bu değişiklikler hakkında doğrudan iletişim kuruyoruz.

Facebook’un bu güncelleme ile WhatsApp mesajlarına erişimi olacak mı?

  • WhatsApp üzerinden arkadaşlarınızla ve ailenizle yaptığınız görüşmeler ve mesajlaşmalar, uçtan uca şifreleme ile korunur.

  • Uçtan uca şifreleme, yolladığınız fotoğrafın, ses kaydının, videonun ya da mesajın sadece sizin tarafınızdan ve konuştuğunuz kişi tarafından okunduğunu/dinlendiğini garanti eder.

  • Üçüncü şahıslar, WhatsApp ya da Facebook bile, bu içerikleri göremez.

  • Bunun sebebi, uçtan uca şifreleme sayesinde mesajlarınızın bir kilitle güvence altına alınmasıdır ve sadece alıcı ve siz bu kilidi açıp okuma yetisine sahipsinizdir.

Bu güncelleme Türkiye’deki kullanıcılar için ne anlama geliyor?

  • Tüm kullanıcılar için olduğu gibi, Türkiye’deki kullanıcılar da yukarıda da belirtilen aynı gizlilik, uçtan uca şifreleme ve güvenlik özellikleriyle korunmaya devam ediyor.

WhatsApp’ın bu güncellemedeki amacı nedir?

  • Çoğu insan WhatsApp’ı arkadaşlarıyla ve ailesiyle sohbet etmek için kullanırken, giderek daha fazla insan WhatsApp aracılığıyla işletmelere de ulaşıyor.

  • Şeffaflığı daha da artırmak ve işletmelerin WhatsApp üzerinden müşterileriyle iletişimlerine yardımcı olmak adına gizlilik politikamızı güncelliyoruz.

  • Bu sayede, işletmeler ana şirketimiz Facebook üzerinden güvenli hosting hizmeti alma seçeneğine sahip olabilecekler.

  • Bununla birlikte, WhatsApp üzerinden işletmelerle mesajlaşmayı ya da iletişim kurmayı tercih etmeyen kişiler bu değişiklikten etkilenmeyecek.

8 Şubat’ta ne olacak?

  • Güncelleme, WhatsApp’ın Facebook ile veri paylaşımını değiştirmiyor ve insanların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar arkadaşlarıyla veya aileleriyle özel olarak kurduğu iletişimi etkilemiyor.

  • WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların, yeni hizmet şartlarını 8 Şubat’a kadar kabul etmeleri gerekiyor.

  • WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların güncel hizmet koşullarını onaylayarak kullanımlarına devam etmeleri mümkün olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

2 YORUMLAR

  1. Bakalım artık nasipte ne varsa bu arada okumadan kabul eden tayfaya sesleniyorum (bende varım bu tayfada) bu bildirge de terslenir ve iptal olursa şimdiden Geçmiş olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler