Cuma, Nisan 19, 2024

WikiLeaks’ın Başına Kristinn Hrafnsson Atandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir dönem yayınladığı gizli belgeler ile dünyanın gündemine oturan WikiLeaks bir çok politikacı ve siyasetçinin başını yakmıştı. Kurucusu olan Julian Assange  Ekvador Büyükelçiliği’nde sığınmacı olarak yerleşmişti. Ancak son altı aydır büyük elçilik içerisin de  internet erişimini Ekvador’un ilişkilerini etkilememesi için internete girmesi yasak. Assange, yerini değiştirmek için Kristinn Hrafnsson’u atadı. Hrafnsson, 2010’dan 2016’ya kadar WikiLeaks’in sözcüsü olarak görev yapan İzlandalı bir gazetecidir.

Assange, internet erişiminin kapatıldığı Mart ayından bu yana beri dış dünya ile iletişim kuramıyor. Ekvador, 2012 yılında kendisine sığınma hakkı tanıdı ve o zamandan beri ülkenin büyükelçiliği içinde yaşıyor. Oradan WikiLeaks’i işletmeye devam ediyor, diğer şeylerin yanı sıra, Hillary Clinton’un 2016 başkanlık seçimlerini etkilemeye yardım eden kampanya başkanından gelen e-postaları sızdırdı.

Ekvador  diğer ülkeler ile olan ilişkilerini bozabileceğini düşünerek yönelik bir anlaşmayı ihlal ettiğini ve İnternet erişimini kestiğini söyledi. WikiLeaks, ülkenin internete herhangi bir şekilde girmesini engellemek için sinyal kırıcıları kurduğunu ve onun avukatlarını görmesini engellediğini söylüyor.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler