Cumartesi, Nisan 20, 2024

Windows 10’u Neden Kullanmalıyız?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda “Windows 10 iyi midir?”  “Windows neden kullanmayalım” gibi bir çok soru gördüm ve bu konu hakkında güncel bir yazı yazmak istedim.

Windows 102015 temmuz ayında piyasaya çıkmıştı ve insanların dilinde “Windows 10 gelmiş” tarzında söylemler dolaşıyordu. Kimisi tasarım açısından yada özellik olarak Windows 10’u sevmemişti. Şuan bile sevmeyenler mevcut ve neden Windows 10 kullanmalıyız şeklinde araştırmalar yapmaktalar. 

Peki gerçekten neden Windows 10 ?

1. Directx 12 Desteği

Öncelikle bilgisayarı kullanan insanların yüzde 80’i oyun için kullanmakta ve bunun için bir çok özelliklere de sahip olmak gerekiyor. 
Bunlardan biri de Directx 12.  Directx 12 desteği Windows 10 ile birlikte geldiği ve tam verim verdiği için Windows 10 tercih edilmelidir. 

2. Cortana

Cortana, ilk olarak Windows Phone için çıkarılmış olsa da Windows 10’da karşımıza tekrar çıkıyor. Cortana, yardımcı sanal asistanıdır. Sesli bir şekilde bilgisayarını kontrol edebilir ve istediğiniz her şeye sesli olarak komut vererek erişebilirsiniz. 

3. Microsoft Edge

Microsoft, Windows ile  Internet Explorer her sürümünde bir geliyordu fakat Windows 10’da Microsfot Edge bulunuyor ve Explorer yerine gelmiş bulunuyor. Edge normal tarayıcılara kıyasla çok daha hızlı. 

4.Xbox Uyumluluğu

Xbox Uyumluluğu ile birlikte arkadaşlarınızın hangi oyunu oynadıklarını görebiliyorsunuz. Ayrıca mesaj bile gönderebiliyorsunuz. 

5.Oyun Modu 

Oyun modu karşımıza yeni çıkan bir özellik onuda Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz. 

Son olarak’da Windows 10 hem güncellendiği hemde güvenlik açısından diğer Windows işletim sistemlerinden daha iyi durumda. Tasarım açısından hoş bir tasarımı bulunmakta. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler