Cuma, Mayıs 10, 2024

Windows Sonbahar Güncellemesi Yakında Çıkıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Önümüzdeki günlerde Windows 10‘a tıpkı Redstone Creators Update gibi büyük bir güncelleme paketi gelmesi bekleniyor. Fall Creators Update – Sonbahar Güncellemesi olarak da bilinen yeni Windows güncellemesi tıpkı Redstone güncellemesinde olduğu gibi, yeni özellikleri de beraberinde getirmekte. Sonbahar Güncellemesi’nin geleceği tarih ise 17 Ekim, yani bu günden tam iki gün sonra. Peki Sonbahar Güncellemesi bize ne getirdi? Devamı yazımızda…

windows 10 wannacry e1501380321391

Windows 10 Sonbahar Güncellemesi Bize Ne Sunuyor?

• Yeni gelecek Sonbahar Güncellemesi, beraberinde yeni birtakım gelişimler sunmakta. Bu gelişimlerden bir tanesi ise Fotoğraflar uygulamasına gelen güncellemeler. Fotoğraflar uygulaması artık size fotoğraf karmaşalarına son verecek. Kendi algoritması aracılığıyla Fotoğraflar, resimlerinizi mekana veya kişiye göre düzenleme olanağı sunacak. Ayrıca fotoğraf düzenleme özelliğinin de geliştirilmesi ile filtreler için başka bir uygulamaya gerek kalmayacak.

• Story Remix adı verilen özellik sayesinde artık slaytlar hazırlanabilecek. Slayt derken bilgilerden bahsettiğimiz slayt gösterilerinden bahsetmiyorum, fotoğraf slaytlarından bahsediyorum. Movie Maker ile beraber kullanılan bu özellik sayesinde fotoğraf ve videolarınızı, fonda bir müzik ve şahane 3 boyutlu efektler ile slaytlar haline getirilebilinecek.

• Redstone güncellemesi ile beraber gelen Paint 3D, yeni güncelleme ile sizlere fotoğraflarınızda arttırılmış gerçekliği kullanma olanağı sağlıyor. Karma Gerçeklik Görüntüleyicisi adı verilen özellik sayesinde bilgisayarda veya internette var olan, isterseniz sizin oluşturduğunuz üç boyutlu varlıklar, Kamera ile fotoğraf çekerken, veya fotoğraflarınızı düzenlerken fotoğraflarınıza eklenebilecek.

• Bunlarla biter mi? Bitmez! Artık Windows 10 kullanıcıları mobil cihazlarında da hakimiyet sağlayacak. Microsoft Launcher uygulamasını kullanıyorsanız, Android cihazınızdaki işleri bilgisayarınızda da devam ettirebileceksiniz. Ayrıca Microsoft Edge web tarayıcısı ile telefonunuzdan internet sayfalarına notlar düşebilecek ve bunlar isterseniz bilgisayarınızdan anında açılabileceksiniz (hesap senkronizasyonu gerektirir).

• Engelli olma durumunuz söz konusuysa, yeni güncelleme size çok yardımcı olacak. Bilgisayarınızdaki kamera aracılığıyla göz hareketleriniz yardımıyla artık mouse imlecini hareket ettirebileceksiniz.

• Her güncellemede illa ki düzeltilir fakat bu sefer hata düzeltmeleri ve güvenlik konusunda büyük bir güncelleme gelecek. Ağırlıklı olarak trojanlar ve fidye yazılımları üzerinde durulan güvenlik güncellemesi ile artık bilgisayarınız daha güvenli olacak. 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler