Cuma, Nisan 26, 2024

Windows 10’un Yeni Özelliklerini Test Edin!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10‘un çıkmasından daha önce Microsoft tarafından yayınlanan test sürümleri olan Insider sürümleri, 2015 yılından beridir hız kesmeden yayınlanmakta. Kullanıcıların test etmesi ve geri bildirimler ile hataları bildirmesi, daha deneyimli kullanıcıların bizzat geliştirilmesinde katkıda bulunması ile beraber yeni Windows sürümleri, kullanıcıya en iyi performansı sunabiliyor. Bu yazımızda bu Insider test sürümleri ile beta test özelliklerini içeren güncellemeleri nasıl alacağınızdan bahsedeceğiz.


Başlamadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Bu yazımıza konu olan Windows Insider sürümleri test edilmemiş beta sürümleri olduğu için kararsız olabilir. Insider sürümlerini yüklerken internet bağlantınızın stabil olmasına özen gösterin ve kullanırken dikkatli olun. Yukarıda bahsi geçen kararsızlık konusu cihazınızda geçici veya kalıcı hasarlara sebebiyet verebilir, verilerinizin silinmesine neden olabilir.

windows insider

Insider sürümlerine kayıt olmak için bir Outlook hesabına ihtiyacınız olacak. Eğer bir Outlook hesabınız varsa buradaki bağlantı üzerinden Windows‘un Insider sürümlerine kaydınızı kolayca yaptırabilirsiniz.

windows insider 2

Bu işlem birkaç basit adımdan oluşmakta. Insider kaydınızı başarıyla yaptıysanız, Ayarlar’a gidin ve “Güncelleştirmeler ve güvenlik” sekmesini bulun.

windows insider 3

Güncelleştirmeler ve güvenlik sekmesinin sol menüsünde en altta bulunacak olan “Windows Insider programı” menüsüne gidin.

windows insider 4

Microsoft hesabınızı bağlamış dahi olsanız, sizden onay amaçlı hesabınızı bağlamanız istenecektir. Belirtilen kısımdan Windows Insider hesabınızı ekleyin.

windows insider 5

Eğer hesabınızla kayıt olmuşsanız “Bu hesabı kullan” menüsü altında bağlamış olduğunuz Microsoft hesabınız çıkacaktır. Başka bir hesap kullanmak isterseniz aşağıdaki seçenekler üzerinden de giriş yapabilirsiniz.


Hepsi bu kadar! Artık bilgisayarınız Insider sürümlerini almak için uygun hale geldi, geriye sadece beklemek kalıyor. Tercihinize bağlı olarak hangi Insider sürümünü almak istediğiniz size Windows Insider programı menüsünde belirtiliyor.

windows insider 6

“Yeni derlemeleri hangi hızda almak istersiniz?” başlığı altındaki açıklamanın altında bir açılır menü bulunmakta. Bu açılır menüden üç farklı Insider derlemesini seçebilirsiniz.

Bu derlemeler Hızlı, Yavaş ve Release Preview, yani Güncel Dal derlemesi olarak ayrılmakta. En düşük risk oranına sahip sürüm olan Release Preview, ilk defa Insider sürümlerini kuracaklar için iyi bir tercih olacaktır.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler