Perşembe, Nisan 25, 2024

WPS Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Özellikle modemler de gördüğümüz WPS ışığı ne anlama geliyor WPS nedir çalışma prensibi nedir sorusunun cevabını bu yazımızda vereceğiz.

 

Tanım olarak Wi-Fi Korumalı Kurulum ( Wi-Fi Basit Yapılandırma), güvenli bir kablosuz ev ağı oluşturmak için bir ağ güvenlik standardı olarak adlandırılmaktadır.Wi-Fi Alliance tarafından yaratılan ve 2006 yılında tanıtılan protokolün amacı, kablosuz güvenliği az bilen ev kullanıcılarına izin vermek ve Wi-Fi Korumalı Erişim kurmak için mevcut güvenlik seçenekleriyle göz korkutmak; Uzun şifreler girmeden mevcut bir ağa yeni cihazlar eklemek kolaydır. Standarttan önce, aynı ihtiyacı karşılamak için farklı satıcılar tarafından çeşitli rakip çözümler geliştirilmiştir.

 wps nedir 2

Aralık 2011′de, en son modellerin varsayılan olarak etkinleştirildiği WPS PIN özelliğine sahip kablosuz yönlendiricileri etkileyen önemli bir güvenlik hatası ortaya çıktı. Hata, uzak bir saldırganın birkaç saat içinde WPS PIN’inin bir ddos saldırısı ile ve WPS PIN kodu ile ağın WPA / WPA2 ön paylaşımlı anahtarı ile kurtarılmasına izin verir. Bazı yönlendirici modellerinde bu mümkün olmayabilir, ancak kullanıcılar WPS PIN özelliğini  kapatmak için çağrıldı. 

WPS Açıklarından Korunma?

Tabiki modeminizde bu sistem ne kadar gelişmiş de olsa kullanıcıların  önlem alması gereken bazı durumlar vardır. Modeminizin markası modeli ne olursa olsun şifreniz her zaman 8 karakterli olması çözülmesini zorlaştıracaktır. Ayrıca modeminizin firmware güncellemelerini takip edip yüklemeniz de bu konuda sizi ve internetinizi korumaya korumanıza yardımcı olacaktır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler