Perşembe, Nisan 25, 2024

Xbox Cloud Gaming iOS ve PC’ye Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xbox Cloud Gaming, önümüzdeki yıl mevcut Android özel formundan ayrılarak, iOS ve masaüstü bilgisayar platformlarına geliyor. 2021 yılı itibari hizmet iOS ve Windows kullanıcılarının kullanımına açılacak. Xbox’ın video oyunu abonelik hizmeti Xbox Game Pass Ultimate ile Xbox oyunlarını yalnızca Android cihazlara getiren hizmet, iOS’ta büyük ölçüde kaçırıldı.

Bu Microsoft’un hatası değil. Hizmet, Project xCloud beta dönemi kapsamında iOS’ta beta test edilirken, Apple, yoğun App Store kısıtlamaları nedeniyle planlanan hizmetin iPhone ve iPad’e gelmesini engelledi. Bununla mücadele etmek için Microsoft, GeForce Now hizmetinde Nvidia ile aynı yöntem olan Apple’ın App Store’undan geçmek zorunda kalmadan hizmeti iOS kullanıcılarına sunmak için Xbox Cloud Gaming’in tarayıcı tabanlı bir sürümünü oluşturdu.

https://youtu.be/7f-tQ4S9wvA

“2021 İlkbaharında, Xbox Game Pass Ultimate’ın bir parçası olarak bulut oyunlarını Xbox uygulaması ve tarayıcısı aracılığıyla Windows PC’lerde ve iOS cihazlarını mobil web tarayıcısı aracılığıyla kullanıma sunarak dünya çapında daha fazla oyuncuya ulaşma yolculuğumuzda bir sonraki adımı atacağız.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler