Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Xbox Game Bar Artık RAM/CPU ve GPU Hakkında Detaylı Bilgi Verecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft bu hafta Windows 10’da Xbox Game Bar için yeni bir güncelleme yayınlıyor ve şimdi hangi uygulamaların değerli RAM, CPU, GPU ve disk kaynaklarını kullandığını izlemenize olanak tanıyor. Bunu zaten bilgisayarlarda yapabilen bir dizi katman ve uygulama olsa da Microsoft’un Xbox Game Bar’ı Windows 10’da yerleşiktir ve sonuç olarak oldukça esnek ve hafiftir.

Yeni kaynaklar pencere öğesi, en önemli görevleri ve ilişkili etkilerini takip ederek bunları düşük, orta veya yüksek olarak derecelendirir. Widget’ı masaüstünüze sabitleyerek bunları izleyebilir veya hatta sekme atlamadan veya bir oyundan çıkmadan uygulamaları kapatabilirsiniz.

Xbox Game Bar Artık RAM/CPU ve GPU Hakkında Detaylı Bilgi Verecek 2

Bu kaynaklar pencere öğesi, performanstan farklıdır ve genel sistem kullanımına göz kulak olmanızı sağlar. Microsoft, performans pencere aracına GPU kullanımını ve GPU bellek kullanımını izleme özelliğini de ekledi.

Son olarak, bilgisayarınızın DirectX 12 Ultimate için hazır olup olmadığını merak ediyorsanız, Xbox Game Bar ayarlarında size kolay bir yanıt verecek yeni bir bölüm var. DirectX12 Ultimate, PC oyunları ve Xbox Series X için grafik teknolojisini ışın izleme, Değişken Hızlı Gölgelendirme, ağ gölgelendiriciler ve örnekleyici geri bildirimi desteği ile birleştirmeyi vaat ediyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler