Cuma, Nisan 26, 2024

Xbox One Oyun Konsollarına Google Asistan Desteği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bugün herkese açık beta sürümünde mevcut; Microsoft, Google Asistan’ın Xbox One oyun konsolu ile çalışmasını sağlıyor. Microsoft, mevcut Alexa entegrasyonunda olduğu gibi, Google Asistan’ın da oyunları ve uygulamaları başlatmasına, konsolu açıp kapatmasına, videoları duraklatmasına ve daha pek çok göreve ulaşmasına izin veriyor.

Xbox One cihazını kontrol edebilmeniz için iOS yahut Android için Google Assistant uygulamasını veya Google Home with Assistant gibi bir cihazı kullanmanız gerekiyor. Google Asistan Xbox One’ın içerisinde çalışmaz; bunun aksine, Assistant çalıştıran diğer cihazlardan komutlar alır.

Adlandırın ve komutlar verin

Ayrıca Xbox One için Google Assistant desteğine erişebilmeniz için bir Google Grubu’na katılmanız gerekiyor ve ardından yeni bir cihaz kurarak listede “[beta] Xbox” ismini arayarak iOS veya Android için Google Home uygulaması aracılığıyla etkinleştirilebilir.

uploads2Fstory2Fthumbnail2F754362F3ba3b73f 5164 4a1e b97f

Xbox sahipleri, konsollarına Google Asistanı içinde bir isim verebilecekler ve “Hey Google, Xbox’ı aç” gibi komutların çalışmasına izin verecekler.

Microsoft, önümüzdeki haftalarda başlangıçta halka açık bir beta olarak yayınlayacak ve şirketin Reddit ile ilgili tam bir SSS (Sıkça Sorulan Sorular) ve kurulum yönergeleri bulunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler