Cumartesi, Nisan 20, 2024

Xbox Series X Ve PS5 Tüm Eski Oyunları Çalıştıracak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ubisoft CEO’su, yeni çıkacak olan konsolların tüm eski oyunları çalıştırabileceğini söyledi. Ubisoft’a göre, Microsoft’un Xbox Series X ve Sony’nin PlayStation 5 gibi yeni konsolları çoğu oyunla geriye dönük uyumlu olacak.

Oyun şirketi CEO’su, geçen hafta salı günü erken saatlerde Games Radar tarafından bildirildiği gibi, finansal oyunlarda eski oyun oynama yeteneğinin sektörü büyüteceğini söyledi.

“Eski oyunları oynayanlar kaldı mı?”

Diye kendi kendinize soruyor olabilirsiniz. Ancak müptelası çok. Tıpkı PC oyunlarında olduğu gibi. O yüzden Microsoft ve Sony durumun farkında olduğu için, böyle bir güncellemeye gitme kararı aldılar.

Ubisoft CEO’su Yves Guillemot, yeni konsolların oyunculara sağladığı en büyük faydalar sorulduğunda, “Bu konsollar önceki konsolların hepsini kapsayacak” dedi. Diyerek şöyle devam etti:

“Bu sektörde yeni bir şey olacak, eski neslin önümüzdeki yıllarda piyasada büyük konsollar olmaya devam etmesine yardımcı olacak … aslında piyasayı çok büyütecek.”

3615291 xbox series x main
Xbox Series X Ve PS5 Tüm Eski Oyunları Çalıştıracak 2

Sony, PS5’i 2020 tatil sezonunda piyasaya sürmeyi planlıyor ve Xbox Series X‘in aynı zamanda bekleniyor. Fiyat konusunda ise şuan resmi bir açıklama yok. Guillemot, yeni konsolların potansiyeli “gerçekten yüksek” diye ekledi. “Oyuncular, bu yeni konsolların piyasaya getireceklerinin kalitesinden çok etkilenecekler.”

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler