Cuma, Nisan 19, 2024

Xiaomi Elektrikli Araba Sektörüne Giriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli teknoloji üreticilerinden Xiaomi, yeni şirketi Xiaomi EV Inc.‘in tescilini resmi olarak duyurdu. Adından da anlaşılacağı gibi akıllı telefon başta olmak üzere çeşitli teknolojiler üreten şirket elektrikli araç pazarında rekabet edecek. Haber, firmanın kendi kendine sürüş teknolojileri üzerinde çalışan DeepMotion’ı satın almasından kısa bir süre sonra geldi.

Bildiğiniz üzere hemen hemen hepimiz Xiaomi’yi daha çok akıllı telefonları, kulaklıkları ve akıllı süpürgeleri gibi günlük hayatımızda yeri olan teknolojileri üretmesi ile tanıyoruz fakat Xiaomi’nin bu otomobil pazarı için bazı ciddi planları var çünkü şirketin bu sektöre yaptığı ilk yatırım yaklaşık 1,5 milyar dolar değerinde ve şimdiden Xiaomi EV Inc. için 300’den fazla yeni çalışanı işe alarak istihdam yarattı. Önümüzdeki on yıl içinde ek olarak 1,5 milyar dolar daha yatırım eklemeyi planlıyorlar.

Bununla birlikte, Çinli teknoloji devi yeni EV şirketi hakkında fazla bir açıklama yapmadı, bu nedenle şirketin elektrikli bir araç üretecek mi yoksa mevcut üreticilere yazılım ve donanım sağlayan bir yol mu izleyeceği henüz net değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler