Salı, Mart 19, 2024

Yakında duyurulacak: MSI Z490 anakart serisi ortaya çıktı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel destekli yeni MSI Z490 serisi anakartların modelleri sızdırıldı. Avrasya Ekonomi Komisyonu kayıtlarında yer alan anakart modelleri henüz Intel tarafından onaylanmamış olsa da, AET başvuruları aylar öncesinden yapıldığı için, ürünler çok büyük ihtimalle sızdırıldığı gibi olacak.

11 farklı MSI Z490 anakart geliyor!

msi z490 anakartBu sene hem AMD hemde Intel soketli yeni anakart modelleri piyasaya sürülecek bunu hepimiz biliyoruz. EEC ile doğrudan en iyi kaynak olmamasına rağmen, paylaşılan bu modeller çok yakında piyasaya duyurulacak. Hatta bir diğer bilgiye göre, ürünleri satacak olan distribütörlere de listeler çoktan ulaştı.

Yeni MSI Z490 anakart serilerine göz attığımızda toplamda 11 adet farklı model gözümüze çarpıyor.

“Soketler değişiyor”

Intel bunu yapmayı seviyor biliyorsunuz. Soket konusunda ne yazık ki LGA 1151 tarafını unutmamız gerekecek. Zira bu sene çıkacak olan Z490 soketli anakartlar LGA 1200 soket yapısı ile son kullanıcıların karşısında olacak. Bu da eski işlemcinizi yeni Z490 anakartlarda kullanamayacağınız anlamına gelir. (Şimdilik mi, değil mi yakında göreceğiz.)

Ayrıca LGA 1200 soket yapısı bize bir işaret de veriyor. 10 çekirdeğe sahip 10.nesil işlemci serisi için destek anlamı taşıyor. MSI Z490 anakart modelleri arasındaki en tepe model ise hiç şüphesiz Z490 MEG Godlike olacak. Tasarımlar konusunda da bilgilendirmeler geldiği sürece, konuyu güncellemeye devam edeceğim.

Piyasaya çıkması beklenen MSI Z490 anakart modelleri

  • MSI Z490-A PRO (Standart ATX)
  • MSI Creator Z490I (Mini-ITX)
  • MSI MAG Z490 TOMAHAWK (Standart ATX)
  • MSI MPG Z490M GAMING EDGE WIFI (Micro-ATX)
  • MSI MPG Z490 GAMING CARBON WIFI (Standart ATX)
  • MSI MPG Z490 GAMING PLUS (Standart ATX)
  • MSI MEG Z490I UNIFY (Mini-ITX)
  • MSI MEG Z490 UNIFY (Standart ATX)
  • MSI MPG Z490 GAMING EDGE WIFI (Standart ATX)
  • MSI MEG Z490 ACE (Standart ATX)
  • MSI MEG Z490 GODLIKE (E-ATX)

Henüz Intel tarafından gelen 400 serisi anakartlar için lansman programı hakkında bir bilgi yok. CES 2020‘de de net bilgiler paylaşılmadığından şuan için beklemedeyiz. İlerleyen günlerde yeni anakart modelleri hakkında daha net bilgiler için konuyu takip etmeyi ihmal etmeyin.

Not: Görselde kullanılan anakart modeli temsilidir.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

8 YORUMLAR

  1. Hala 14nm’deler ve 14nm+++ saçmalığını millete satıyorlar. 14nm’nin suyu çıktı artık, AMD 7nm’ye geçti Intel beyefendi 14nm’de sürünüyor. Bari 12nm’ye geçin abi.

  2. Klasik intel. 2 senede bir soket değiştirem müşterilerimin cüzdanını emcükleyem oyunda 3 fps fazla alıyoz diye reklam yapam

  3. Yeni Intel işlemciler cayır cayır yanacak. 10900K’nın enerji tüketimi tam yükte 300W’a kadar çıkacak deniyor ve sıvı soğutmayla bile düzgün soğutulamıyormuş. Sıvı soğutmayla bile 87-89 dereceleri görüyor diyor sızıntılarda. Ölü doğdu maalesef geçmiş olsun. Intel kendini toparlayana kadar AMD’den şaşmayın. imza: bilgisayar mühendisi bir abiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler