Perşembe, Nisan 25, 2024

Yeni Efsane GoPro Hero 6 Black Fiyatı ve Özellikleri Belli Oldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

4K çözünürlükte aksiyon kamerası dediğimizde aklımıza ilk gelen firma hiç şüphesiz GoPro oluyor. Şimdi ise firma bu seriyi güçlendirmek için GoPro Hero 6 Black modelini kullanıcılarına sunmaya hazırlanıyor. Peki yeni aksiyon kamerası bizlere neler sunacak, gelin hep birlikte yakından göz atalım.

GoPro Hero 6 Black Türkiye Fiyatı

Firma iki güç içerisinde (28 Eylül) yeni GoPro Black Hero 6 aksiyon kamerasının lansmanını gerçekleştirecek. Yurt dışında kameranın fiyatı 499 dolar olurken, bu fiyat vergilerden dolayı 2299 TL ve civarında olması bekleniyor. Zira GoPro Hero 5 modeli ile arasında nereden baksanız 250 – 300 TL gibi fiyat farkı bulunuyor.

Tasarım açısından yeni aksiyon kamerasının önceki versiyonu ile pek farkı bulunmadığını belirtelim. Fakat teknik detaylara göz attığımızda kamera bizlere daha performanslı bir şekilde geliyor. Öncelik olarak Hero 6‘da saniyede 60 kare 4K video çekerken, isterseniz saniyede 240 kare Full HD video kaydı alabileceksiniz.

gopro hero 6 black kamera 002

Suyun altında aksiyonun dibine vurmak isteyenler için de 10 metreye kadar sorunsuz bir şekilde çalışabildiği belirtiliyor. Tabii ki GoPro Hero 6 Black‘te ‘ya geçirirse’ hesabı yok. Adamlar su geçirmemezlik garantisini vererek zaten aksiyon kamerasında bir numaraya oturdular.

Kamerada 12 megapiksellik kaliteli bir sensör yer alıyor. Fakat sensörün modeli şuan için belli değil. Ek olarak GoPro 6 Black‘de daha hızlı veri transferi ve geliştirilen dijital görüntü sabitleme sistemi bulunuyor. Aynı zamanda daha iyi düşük ışık performansı kullanıcılarını epey sevindirecek.

gopro hero 6 black kamera 004

Yeni Karma Drone ve 360 Kamera da Geliyor

Detayları sonlandırırken GoPro firması iki gün sonra düzenleyeceği etkinlikte 360 derecelik görüntü kaydı alan Fusion kamerası ve yeni Karma drone modelini tanıtması bekleniyor. Karma drone modelini hatırlayanlar bilir. Firma ilk çıkarttığında büyük sorunlar yaşamış ve satın alan kişilerin drone havadayken birden düştüğünü belirtmişti. Sonrasında GoPro tüm Karma drone modellerini iade alarak müşterilerine hediye GoPro 5 vermişti. Para iadeleri de sorunsuz yapıldı tabii ki.

Bakalım GoPro yeni lansmanda sorunları çözerse yine adından söz ettirebilir hocalar. Ancak fiyatların yine Türkiye pazarına göre çok yüksek olduğunu söyleyelim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler