Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yeni Honda ZR-V Türkiye’de Satışa Çıktı! Fiyatları Konuşulur

Paylaş

silkroad gaminggentr

Birkaç haftadır Türkiye otomobil pazarına sürekli yeni araçların eklendiğini görüyoruz. Renault, Volkswagen derken şimdi de Honda yeni bir modelini daha Türkiye pazarında satışa sunduğunu açıkladı. Yeni Honda ZR-V adıyla gelen yeni seri SUV sınıfında kendisine yer buluyor.

Daha önce satışa sunulan HR-V ve CR-V modellerinin benzeri bir yapıda gelen yeni seri, başta tasarımsal anlamda kendisini gösteren modellerden biri olarak öne çıkıyor. Sadece tasarım anlamında değil, hibrit motoru sayesinde teknik anlamda da kendisini kanıtlayan modelin detaylarına geçelim.

Yeni Honda ZR-V Neler Sunuyor?

Aracın ölçülerinden başlayalım. SUV sınıfı için düşündüğümüz zaman ölçülerin standartlar dahilinde kaldığını söyleyebiliriz. 4568 mm kadar uzunluk, 1620 mm kadar yükseklik ve 1840 mm kadar da genişlik sunulmakta.

2657 mm aks mesafesi de bulunan araç, bu sayede iç mekanda geniş bir kullanım alanı elde edilmesini de sağlamış. Bagaj hacmi kısmına geldiğimiz zaman ise bu konuda çok iyi sonuçlar yok. Zira 380 litrelik bir bagaj hacmine yer verilmiş. Çok geniş bir bagaj hacmi söz konusu değil.

Gelelim motor kısmına. Yeni Honda ZR-V modelinde yer alan motor i-MMD hibrit olarak geçen motor teknolojisi. İçten yanmalı motor kısmında 2.0 litrelik benzinli bir ana motoru görüyoruz.

Yeni Honda ZR V 3 Yeni Honda ZR V 4 Yeni Honda ZR V 5 Yeni Honda ZR V 7

Bu motorda standart olarak 143 beygirlik güç değeri ve 186 Nm tork değeri sunuluyor. Toplam beygir gücü ise 184 beygir olarak belirlenmiş. 315 Nm tork değerine sahip  olan araç toplam gücüyle beraber 8 saniye içerisinde 100 km hıza kadar ulaşabiliyor.

Aracın ortalama yakıt tüketim değeri ise bu ortalamayla beraber 5.8 litre seviyesinde. 12 hoparlörün bulunduğu BOSE sistemi, 10.2 inçlik dijital ekran, 9 inçlik multimedya ekranı, sürüş güvenlik teknolojileri ve çok daha fazlası da serinin öne çıkmasını sağlayan noktalar.

Gelelim fiyat kısmına. Yeni Honda ZR-V, 2.625.000 TL başlangıç fiyatı ile satışa sunuldu. Aracın üst paketleri için fiyatın katlanarak yükseldiğini de belirtelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler