Salı, Nisan 23, 2024

Yeni Nesil Bir iPod Touch Mı Geliyor?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple şirketinin geliştirdiği taşınabilir müzik çalarlar olan iPod Touch serisi, dört yılı aşkındır gündeme gelmiyordu. Fakat şimdilerde çıkan yeni söylentiler, Apple‘ın çok yakın zamanda yeni bir iPod Touch modelinin duyurusunu yapabileceği yönünde. Öyle ki Macotaraka isimli internet sitesi, CES 2019 etkinliğinde çok sayıda ürün tedarikçisinin yeni nesil bir iPodTouch‘tan bahsettiğini belirtmekte.

Söylentiler Giderek Artıyor

Şimdi 90’lı yılların sonunu düşünelim. Hani Sony’nin kaset çalabilen minik WalkMan’leri vardı. O cihazlar belimizdeyken ne de havalı olurduk öyle. Sanki tüm gözler bizim üzerimizdeymiş gibi hissederdik.

Yıllar geçti, WalkMan’ler yerini daha büyük boyutlardaki taşınabilir CD çalarlara bıraktı. Fakat taşıma zorluklarından ötürü CD çalarlar, hiçbir zaman WalkMan’ler kadar popüler olamadı.

Söz konusu WalkMan’den sonra tüm dünyada popülerleşen cihazlar, hepimizin yakından tanıdığı MP3 çalarlar olmuştu. Minicik boyutlardaki bu cihazlara dilediğimiz şarkıları yüklüyor, kendimizi müziğin ritmine kaptırıyorduk. 

Yeni Nesil Bir iPod Touch Mı Geliyor İÇERİK

Bu minik MP3 çalarlardan sonra hayatımıza Apple tarafından öyle bir cihaz sokuldu ki, bu cihaz tüm taşınabilir müzik dinleme aygıtlarını solladı.

iPod’dan bahsediyoruz hocalar. Özellikle iPod Touch ile birlikte taşınabilir müzik aletleri, teknolojinin hemen her nimetinden yararlanan birer yardımcı olmayı başardılar. Özellikle modern tasarımları sayesinde bu cihazlar, o dönemdeki rakiplerinin tamamından daha iyi satış rakamlarına ulaşmayı başardı.

Apple tarafından üretilen bu modeller, uzun yıllar boyunca piyasadaki popülerliğini sürdürmeye devam etti. Fakat akıllı telefonların çoğalması ile birlikte, kullanıcıların bu cihazlara ihtiyacı kalmamaya başladı. Dolayısıyla Apple şirketi, bu modellere verdiği özeni minimuma indirmeyi tercih etti.

4 yılı aşkındır herhangi bir iPod Touch modeli ile karşılaşmadık. Fakat yurt dışı kaynaklı sitelerde yayınlanan birkaç haber, söz konusu iPod Touch modellerinin tekrar gün yüzüne çıkabileceğine işaret ediyor. 

Macotaraka isimli bir internet sitesi, CES 2019 etkinliğinde çok sayıda ürün tedarikçisinin yeni nesil bir iPod Touch‘tan bahsettiğini belirtmekte. Yani bulunduğumuz yıl içerisinde, yeni bir iPod Touch modelinin duyurusu ile karşılaşabiliriz. 

Akıllı telefonların bu denli kullanımda olduğu günümüzde yeni bir iPod Touch modeli ne kadar başarılı olabilir, bilemiyoruz. Fakat biz yine de, herhangi bir gelişme olduğunda sizlerle paylaşacağız. 

 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler