Cuma, Nisan 26, 2024

Netflix’in iOS Versiyonundaki Abonelik Sistemi Değişti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Aylık olarak yaptığımız ödemelerle çevrimiçi olarak kullanılabilen dizi izleme platformu Netflix, farklı platformlarda hizmet vermeye devam ediyor. Kısa bir süre öncesine kadar iOS platformunda otomatik olarak gerçekleştirilebilen abonelik sistemi, bulunduğumuz an itibarı ile değişti. iOS kullanıcıları; biten aboneliklerini yenilemek için bir tarayıcıya ihtiyaç duyacak. Yani uygulama içinden abonelik yenileme devri kapandı.

Abonelik Kazancı Doğrudan Netflix’e Gidecek

1997 yılında Kaliforniya’da Reed Hastings ve Marc Randolph tarafından kurulan ve günümüzde çevrimiçi dizi yayını yapan Netflix, popülerliğini farklı platformlarda sürdürüyor.

Akıllı olarak tabir edilen hemen her platformda erişebildiğimiz sistem, kullanıcılar tarafından beğeni ile kullanılmaya deva ediyor.

Netflixin iOS Versiyonundaki Abonelik Sistemi Değişti İÇERİKK min

Netflix sistemi, kullanıcıların yaptığı aylık ödemeler sonucunda çok sayıda kaliteli diziyi; dizi severlere çevrimiçi olarak sunuyor.

iOS platformunda da yoğun olarak kullanılmakta olan bu sistemde aylık ödemeler, çok kısa bir süre öncesine kadar uygulama içinden gerçekleştirilebiliyordu. Bu ödeme sistemi, App Store’un kendisine yüksek oranda pay aldığı gerekçesi ile Netflix geliştiricileri tarafından değiştirildi.

Bundan sonra Netflix kullanıcıları, uygulama üzerinden verilen talimatla kullanıcıların katıldığı otomatik ödeme sistemini kaldırdı. Ayrıca artık, uygulama üzerinden herhangi bir şekilde ödeme yapmak mümkün olmayacak. Bu durumun altında, tabii ki ekonomik sebepler yatıyor.

Şirket; bu kararında, App Store’un aboneliklerden yüksek pay aldığını, bu sebeple uygulama içi abonelik satın alma sisteminin kaldırıldığını bildirdi.

Bundan sonra kullanıcılar abonelik satın almak istediğinde, bir bilgisayardan veya Apple cihazlardan satın alacakları abonelikler için web tarayıcılarını kullanmak zorunda kalacak. Bu sayede aracılık yapan AppStore‘a ödenen fazladan ücret, direkt olarak Netflix geliştiricilerine aktarılmış olacak. 

Bu düzenleme sonrasında fazladan gelir sağlayan Netflix şirketi; bu parayı nasıl değerlendirecek, bilemiyoruz. Umarız ki kesintiye uğramadan şirkete ulaşan bu fazladan gelir, Netflix sisteminin geliştirilmesi için kullanılır.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler