Cumartesi, Nisan 27, 2024

Yeni SSD Yükleniyor: GTA 6’nın Dosya Boyutu Sızdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

GTA 6 için süreç hızlandı. Oyundan gelen ilk fragmandan sonra, Rockstar Games resmen yeni oyuna hazır olun sinyalini de verdi. Tabii söz konusu GTA’nın yeni oyunu olunca, oyuna ilişkin sızıntılar da durmak bilmiyor. En son GTA 6’nın dosya boyutu sızdı.

Açıkçası bu tür sızıntılar önemli zira oyuncular şimdiden sistemlerini yeni yapıma göre ayarlamaya çalışıyor. Hatta biz de yakın zamanda tahmini sistem ihtiyaçları konusunda bir yazı paylaşmıştık. Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan yeni sızıntının detaylarına geçelim.

GTA 6 Dosya Boyutu Ne Kadar Olacak?

Sızıntı daha önce de isabetli tahminler ve sızıntılar yaptığını gördüğümüz PC_Focus cephesinden geldi. Söz konusu sızıntıya göre oyunun kaplayacağı depolama alanı 228,5 GB olacak. GTA gibi bir oyun düşünüldüğü zaman aslında depolama alanının aşağı yukarı bu seviyelerde olacağını düşünüyorum.

Zira oyun yine açık dünya yapısında olacak ve çok fazla öge barındıracak. Araçlar, figürler, harita, objeler, kaplamalar, fizik ögeleri ve çok daha fazlası. Haliyle dosya boyutunun düşük olmasını beklemiyoruz. Peki 228 GB seviyesinde olur mu? İllaki bunun aksini düşünenler de olacaktır.

GTA 6 Dosya Boyutu

Gelelim diğer konuya. Diyelim ki oyun 228 GB dosya boyutuyla sunuldu. Sonrasında ne yapacağız? Zira gelecek güncellemelerle beraber oyunun dosya boyutunun daha da arttığını görebiliriz.

Benzer şekilde mevcut satışta olan GTA oyunları da aynı kaderi paylaşmıştı. GTA V, sonradan gelen güncellemelerle beraber çok daha yüksek dosya boyutlarına ulaştı. Muhtemelen aynı durum GTA 6 için de geçerli olacak ama GTA 6 dosya boyutu için sınır ne olacak bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

38 YORUMLAR

  1. Gayet normal. Serçe parmağı kadar içerik barındırmasına rağmen call of duty oyunları bile 180-250gb yer kaplıyor bu devirde. Ayrıca Rockstar’ın bir önceki oyunu RDR2 zaten Ps4’de halihazırda 120gb yer kaplıyor çok şaşılacak bir durum olmaz oyunun boyutu bu olursa.

  2. 4 tane 2tb sss mevcut 2si 2x2tb raid 0 olarak bağlı 2 tanesi de yedek çünkü okadar ssd yi desteklemiyor aparat almıstım 4 ssd yi baglayip raid0 yapayim diye sadece 2 sini goruyor oda anakartta takili olani hayal kirikligina ugrattu beni hayalim raid 0 yapip hizini katlamakti oda olmadi hangi islemci anakart ddr4 olacak ama 4 ssd raid destegi var sistemi ona yukseltecegim suan benim sistem raid0 2x2tb ssd oldugu halde bencmark testinde sanki raid0 degilde 2 diski bir disk gibi gostermisim performansi veriyor normal okuma yazma degerleri de 3500 2800 raid 0 olarakda aynı anlam veremedim

  3. GTA 6 Oyun tarihinin en büyük olaylarından biri olucak ve aşırı fazla kazandıracak rockstara insanlarda büyük hype var, bu yüzdende belki en az 15 yıl olur

  4. Kapladığı alan Gta seviyelerinde bir oyun için az bile satılır. Bugün bir Nba, Mirtal Kombat gibi oyunkar bike neredeyse 200 Gb yer kaplıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler