Cuma, Nisan 26, 2024

Yeni Windows 10 Güncellemesi, Windows Search’ü Bozuyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft son zamanlarda Windows 10 kullanıcıları için isteğe bağlı bazı güncelleştirmelerle birlikte birkaç güncelleştirme yayımladı. Bu yeni güncellemelerin bazı Windows 10 kullanıcıları için sorunlara neden olduğu anlaşılıyor. Reddit (1, 2) ve Microsoft Yanıtlar forumundaki kullanıcılara göre, en son güncellemeler Windows Arama deneyimiyle ilgili sorunlara neden oluyor. Hata, aramanın yüklenmesini engelliyor gibi görünüyor ve kullanıcılar “Bu işlemin yüklenmesi çok uzun sürüyor” hatası görüyor.

Geçtiğimiz aylarda Windows cephesinde buna benzer bir güncelleştirme sonrası hatalar meydana gelmişti. Benimde başıma gelen talihsizlik çok ciddi performans kaybı yaşamıştım. Konu ile alakalı diğer haberimizi okuyun.

Windows Search loading issue
Yeni Windows 10 Güncellemesi, Windows Search'ü Bozuyor! 2

İyi haber, sorunun sadece sayfayı yeniden yükleyerek veya Windows 10 sistem görüntüsünü onararak çözülebilmesidir. Bu sorunla karşılaşıyorsanız DSIM kullanarak sistem görüntüsünü onarmak için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz:

  • Başlat menüsünü açın ve “cmd” yazın ve yönetici olarak komut istemini açın.
  • “DISM / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth” (tırnak işaretleri olmadan) yazın ve enter tuşuna basın.

Bu, sistem görüntünüzü onarmalı ve sorunu çözmelidir. Alternatif olarak, Disk Temizleme veya Storage Sense kullanarak güncelleme dosyalarını silmeyi de deneyebilirsiniz.

Hangi Windows 10 güncellemesinin arama deneyimini bozduğu açık değildir, ancak arama ile ilgili sorunlar genellikle Windows araması arama sonuçlarını almak için Bing’e ulaşamadığında gerçekleşir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

    Komut bu şekilde olacak, kopyala yapıştır yapan arkadaşlar eğer durumu farketmediyse kullanım sağlayamazlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler