Salı, Mart 19, 2024

Windows 10 KB4549951 Güncellemesini Sakın Yüklemeyin!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 10’nun KB4549951 güncellemesi BSOD (mavi ekran) oluşmasına neden oluyor ve bunun ile yetinmeyip Bluetooth ve WiFi sorunlarını beraberinde getirerek, rasgele sistem çöküntülerini meydana getiriyor.

Windows 10’nun sürüm 1909 ve 1903 için Microsoft tarafından sağlanan son patch güncelleştirmesi Windows 10 KB4549951, geçtiğimiz Salı günü yayımlandı fakat güncelleştirmeyi alan kişiler birden fazla sorun ile karşı karşıya kalıyor..

Durum çok ilginçtir, çünkü, KB4549951 güncelleştirmesinin değişiklik listesinde bilinen herhangi bir sorun yer almıyor.

Güncellemeyi yükledikten sonra kullanıcılara 0x8007000d, 0x800f081f, 0x80073701 gibi genel hata iletileri veriliyor. Ve şimdi güncelleme bazı önemli güvenlik özellikleri sunduğundan, güncelleştirmeyi yükleyememek endişe verici bir konudur.

Daha da kötüsü, güncellemeyi yükledikten sonra, bilgisayardaki işinize devam ettikten sonra bir dizi başka sorunlar ile karşılaşacaksınız. Windows 10 KB45499951 güncellemesini yükledikten sonra, kullanıcılar artık zayıf Bluetooth ve WiFi bağlantı sorunları, Mavi Ekran, düşük sistem performansı gibi sorunlar ile karşı karşıya kalıyor.

Bir Kullanıcının yorumu

Windows 10’umu 15.04.20’de güncelledim (KB4549951). Güncellemeden sonra Bluetooth çalışmayı durdurur. Şimdi Bluetooth Aygıt Yöneticisi’nde gösterilmiyor. Güncelleştirmeleri kaldırmaya çalıştım ama yine de görünmüyor. Şimdi ne yapmalı. Dizüstü Bilgisayarım Bluetooth’u destekliyor

“Bu güncellemeden sonra bilgisayarım internete bağlanamıyor. Aygıt yöneticisinde wifi bağdaştırıcısını görebiliyorum ve bildirilen bir sorun yok. Bağlanmak için kullanılabilir ağ yok ”dedi.

Bazı kullanıcılar Mavi Ekrandan şikayetçi

Güncellemeyi kurup sorunları ile karşılaşan bir kullanıcı daha şunları söyledi: “KB4549951 güncellemesini yükledikten sonra, işlemcide ağır görünen bir şey yapmaya çalıştığımda (canlı görüntüleri / konferansları izliyor, hatta Olay Görüntüleyicisine bakmaya çalışırken)“ KERNEL MODE HEAP CORRUPTION ”hatasını içeren mavi ekranlar aldığımı fark ettim. Biraz deneme yaptım ve güncellemenin görünüşte mavi ekranın nedeni olduğunu fark ettim – diğer her şey iyi görünüyor ”

Windows 10 KB4549951 Güncellemesi Nasıl Kaldırılır?

  • Ayarlar uygulamasını açmak için Windows + I tuşlarına basın
  • “Güncelleme ve güvenlik” seçeneğini tıklayın.
  • “Güncelleme ve güvenlik” ekranında.
  • “Windows Update” sekmesine geçin.
  • “Güncelleme geçmişini görüntüle” seçeneğini tıklayın.
  • “Güncelleştirmeleri kaldır” bağlantısını tıklayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

30 YORUMLAR

  1. Güncellemeleri kontrol ettiğimde güncelsiniz yazıyor, sanırım o sorunlu güncellemeyi bende yükledim, bilgisayarım masaüstü, , internette gezinirken bir yavaşlık söz konusu, sitelere çok geç bağlanıyor, hızımı ölçtüğümde ise sorun yok, umarım en kısa sürede güncelleme verip çözerler, en azından henüz mavi ekran almadım.

  2. Ben freedos bilgisayarıma windows yüklicem ama windowsun sitesinden windows 10 un başka sürümlerini indirebiliyor muyum ?

  3. Gunccelleme 16 Nisan tarihinde yuklenmis. Üstüne artı başka guncellemelrde yuklenmis. Belirtmiş olduğunuz hatalarin hiçbirisi ne laptop bilgisayarımda veya iş yerimde sunucu olarak çalışan ana makinede görülmedi. Sorun yaşayan kisilerin wifi kart modelleri kaç yaşında veya sistemleri efi mi? SSD mi var HDD mi? Windows 10 artık hiç masum degil. Kernel hatası alan bilgisayarlarda tüm RAM’ler aynı frekansta mi? Tamam hataya dusuyorda komple yazılımsal proplem mi yoksa donanımsal sorunların ortaya çıkmasından dolayı mı?

  4. Cs:go da pingim 120 den aşağı inmiyor pubg mobile ca:reloaded gibi oyunlarda ise 60 – 65 güncelleme ile bir ilgisi varmıdır acaba. Bu arada yeni güncelleme geldi KB4550945 belki sorunları gidermişlerdir.

  5. Bu güncellemeyi bende yükledim ve gecen hafta 0 bilgisayarım durduk yere kitlendi neden olduğunu anlamadım, sanırım bu güncellemeden sonra oldu, fakat ben pcde herhangi bir yavaşlık sezmedim ve bir hata almadım ama ben bu güncellemeyi kaldırırsam herhangi bir sorun yaşayacakmıyım ve bunun üzerine yeni bir güncelleme gelir ise o güncellemeyi yaptıgımda bu güncellemede otomatik olarak yüklenmeyecekmi ? Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim

  6. Ben farkında olmadan bu güncellemeyi kurmuşum. Şuanda hiçbir sıkıntı olmadı. Hatta bugün Güncelleştirmeleri denetle dediğim de en son güncellemeyi buldu ama onu yapmadım.

  7. Beyler. 18 gün sonra yeni sürüm çıktığı zaman. Windows update olarak değilde temiz kurulum olarak kurun. O şekilde windows daha hızlı oluyor. Ne zaman üstüne kurduysam sürekli hatalar takılmalar buglar çıkıyordu. temiz kurulumda bilgisayar çok hafifliyor.

  8. Arkadaşlar Merhaba bendede 0x80004005 ve KB4549951 hata kodunu veriyor. Bilgisayar açılırken yarımsaatte açılıyor siyah ve mavi ekran veriyor aşırı kasma yapıyor ne yapmam gerek lütfen yardımcı olun.

  9. 6.5.2020 tarihinde yüklendi bu güncelleme, yüklenirken biraz uzun sürdüğü için neymiş bu acaba diye arattım google’da ve bu sayfa ile karşılaştım. Güncelleme sonrası biraz yavaş açıldı notebook (ssd var bu arada) ama açıldıktan sonra herhangi bir performans düşüşü görmedim. Yine de kaldırdım güncellemeyi ileriye doğru muhtemelen sorun düzeltilir diye düşünüyorum o zaman yüklerim. Bazen bu Windows’a uyuz olmuyor değilim ama alışkanlık olduğu için her seferinde linuxtana tekrar windowsa geçtim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler