Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Yerli Üretim Elektrikli Otomobillerde Kredi Düzenlemesi! İşte Yeni Limitler

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz günlerde Togg için özel bir kredi kampanyasının başlayacağı açıklanmıştı. Togg için sunulan kredi kampanyası kapsamında aracın yarı fiyatına kadar %0,99 faizle kredi kullanmanın mümkün olacağı belirtilmişti. Bu kararın hemen arkasından yerli elektrikli otomobillere özel taşıt kredisi düzenlemesi duyuruldu.

Resmi Gazete’de yayınlanan kararla beraber yürürlüğe giren düzenleme kapsamında yerli elektrikli otomobillerde kredi vadeleri ve limitleri değişiyor.

Yerli Üretim Elektrikli Otomobiller için Kredi Düzenlemesinin Detayları

Yeni düzenlemeden söz edeceğiz ama önce bu kararın yerli üretim elektrikli araçlar için geçerli olacağını belirtelim. Yani şu an için baktığımız zaman bu yeni düzenleme Togg için gelen bir düzenleme. Peki yeni düzenlemede nasıl sınırlar olacak? Hemen aşağı bu konuda bir tablo ekliyor olacağız.

Fiyat AralığıVade SayısıKredi Yüzdesi
0-900 bin TL36 ay%70’e kadar kredi
900 bin TL-1.8 milyon TL36 ay%50’ye kadar kredi
1.8 milyon TL – 2.2 milyon TL24 ay%30’a kadar kredi
2.2 milyon TL – 2.8 milyon TL12 ay%20’ye kadar kredi

Yerli Üretim Elektrikli Otomobiller için Kredi

Yeni düzenlemeye baktığımız zaman, araç değer aralıklarının yükseltildiğini görüyoruz. Bu da aracı satın alırken daha fazla kredi kullanabileceğiz anlamına geliyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan bu yeni kredi düzenlemesinin yerli üretim elektrikli araçlar için geçerli olduğunu bir kez daha hatırlatalım. İleride Togg dışında araçlarda da benzer bir durum geçerli olur mu bilemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler