Cuma, Nisan 26, 2024

YouTube artık televizyonları bitiriyor: karşınızda YouTube TV

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan bir kaç hafta önce PC Hocası YouTube kanalında YouTube TV‘nin hayata geçeceğini ve artık televizyonların yavaştan geriye doğru ilerleyeceğini sizlerle paylaşmıştık. Aslında biz YouTube TV’yi 2018 yılında bekliyorduk ama biraz erken geldi. Peki nedir bu YouTube TV nasıl çalışacak gelin yakından bir göz atalım.

Televizyonlara kafa mı tutacak ?

YouTube’ın kendi TV serisi olan YouTube TV kullanıcılara artık çevrimiçi olarak televizyon hizmeti verecek. Ülkemizde Tivibu, D Smart gibi pek çok kanalı da bu listede gördüğümüz yeni projede ilk etap yurt dışında nabız ölçmek.

İlk olarak ABD’de başlayan hizmette kanallar arasında ABC, CBS, FOX, ESPN, NBC, Nat Geo, Usa Network ve YouTube Red gibi kanallar yer alıyor. Kullanıcılar bu kanalları internetten canlı olarak izleyebildikleri gibi, şimdilik sadece Showtime ve Fox Soccer Plus kanalları aylık 35 dolarlık ek ödeme paketi ile satılacak. Diğer kanallar ücretsiz olarak izlenebiliyor olacak.

Hal böyle olunca televizyon dünyası otomatik olarak tedirginlik moduna girdi. Biliyorsunuz artık dünya genelinde YouTube’da günlük 1 milyar saat süre harcıyoruz. Bu süreyi iyi değerlendirmek isteyen YouTube ekibi, bir kaç sene sonra televizyon reklamlarını bitirip, tamamen kendisine yönlendirebilir. TV’yi izlemeye başlamak için de tv.youtube.com adresinden ulaşabiliyor olacağız.

youtube tv 002.jpg
Mobil uygulama da var

Eğer YouTube TV kullanmaya karar verirseniz cepten, bilgisayardan veya tabletlerden izleyebileceksiniz. Aynı zamanda Cloud DVR özelliği ile istediğiniz tüm yayınları bulut depolamaya kaydederek sonradan indirip veya izlemenizi de sağlayacak.

Türkiye’de ise henüz hangi kanalların yayında olacağı kesinleşmedi. Fakat söylentilere göre futbol maçları dahil pek çok kanal YouTube TV‘den yayın yapmaya başlayacak. Sonuçta yeni bir mecra olduğu gibi, kullanıcılar için de farklı bir deneyim olacak.

youtube tv
ABD’de yukarıdaki kanalların yanı sıra dizileri de takip edebileceksiniz. Şuanda yayınlanacak olan diziler ise şu şekilde:

* Lost

* Two and a Half Men

* How I Met Your Mother

* Person of Interest

* Mentalist

* Limitless

* Simpsons

* Family Guy

* Gotham

* Master Chief

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

    • Üşenmek değil, isim yazmaya gerek olmuyor herkese otomatik PCH Okuru atamak daha mantıklı. Yorum yapmak için sürekli isim girmek zorunda kalınıyor diğer türlü 🙂

    • Merhaba,

      Alt yazı olarak hizmet verecekler. İlerleyen günlerde Türkiye’de hizmet verdiğinde ise Türkçe diziler, filmler ve futbol maçları yayında olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler