Cumartesi, Nisan 20, 2024

YouTube, Beğenmeme Sayılarını İzleyicilerden Gizleyecek!

Paylaş

silkroad gaminggentr

2021 yılının başlarında internet devi Google’a ait olan popüler çevrimiçi video platformu YouTube, platform genelinde içerik oluşturuculara yönelik beğenmeme saldırılarını azaltmaya yardımcı olması açısından videolarda beğenmeme sayılarını gizlemeyi denemeye başladı ve Temmuz ayında gerçekleştirilen analizlerden sonra şirket bu davranışta bir azalma yaşandığı gördü, bu sebepten ötürü şirket artık beğenmeme sayılarını tüm videolarda gizleyeceğini duyurdu.

Videolarda halen daha beğenmeme düğmesi yer alacak, izlediğiniz bir videoyu beğenmediğiniz zaman bu düğmeyi kullanabileceksiniz fakat platform genelinde siz ve diğer izleyiciler mevzubahis videonun kaç kişi tarafından beğenilmediğini göremeyeceksiniz. İstatistikler yalnızca YouTube Studio aracılığıyla içerik üreticisine analizlenecek.

“İçerik oluşturucularının, kendilerini daha rahat ifade etmesini istiyoruz.”

youtube disslike
YouTube, Beğenmeme Sayılarını İzleyicilerden Gizleyecek! 3

YouTube, beğenmeme düğmesindeki sayıları gizleyerek içerik oluşturucuların başarılı olma ve kendilerini ifade etme konusunda kendilerini güvende hissetme fırsatına sahip oldukları kapsayıcı ve saygılı bir ortam yaratmak istediklerini ve bunun platformun refahını korumak için attıkları birçok adımdan yalnızca bir tanesi olduğunu belirtiyor.

Bu geçerli bir sebep olsa dahi, bir videodaki beğenmeme sayılarının izleyicilerin videonun izlenmeye değer olup olmadığına karar vermeleri konusunda yardımcı bir rol üstlendiği iddia edilebilir fakat şirket araştırmalarının, kullanıcıların beğenmeme sayılarını görüp görmediklerine bakılmaksızın izlenme sayılarında gözle görülür bir fark bulmadığını söylüyor.

youtube en çok dislike alan video
YouTube, Beğenmeme Sayılarını İzleyicilerden Gizleyecek! 4

Şu anda YouTube platformunun en çok beğenilmeyen videosu, 3 milyon beğeni ve 19 milyon beğenmeme istatistiği ile YouTube’un Rewind 2018 videosu. Şirket şu anda bu güncellemeyi kademeli olarak kullanıma sunuyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler