Cuma, Nisan 19, 2024

YouTube Filmleri Ücretsiz Yayınlayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, kısa süre önce sunmaya hazırlandığı ve izleyicilerin reklam destekli ücretsiz film izlemelerini sağlayacak projesini hayata geçirdi. Artık birçok film, YouTube üzerinde yayınlanacak.

YouTube, artık televizyonun bir sonraki jenerasyonu olarak adlandırabileceğimiz dev bir izlence okyanusuna dönüştü. Haliyle gerçek hayatta film izleyeceksek bile öncesinde YouTube’a girip fragmanı izliyor ve sonra beyaz perdede filmi deneyimliyoruz. 

youtube film 1

Her ne kadar içerisinde milyonlarca video barındırasa da YouTube, film bazında destek sunmuyordu. Ancak yeni düzenleme ile birlikte firma, kullanıcıların film satın alabildikleri ya da kiralayabildikleri Film bölümü üzerinde ücretsiz gösterimler sunmaya başladı. Filmler düzenli aralıklarla görünen reklamlar ve ticari sponsor içerikleri ile ücretsiz olarak sunulacak.

YouTube, bu özellik ile hem online bir film deneyimi hem de reklam veren ile kullanıcıyı buluşturmayı hedefliyor. Şimdilik içerisinde 100 film barındıran bu sistem, yakın zamanda daha yüksek sayılara ulaşacak. İçerisinde Terminatör, Rocky gibi kült yapımları barındıran yeni özellikte ne yazık ki alt yazı ya da dublaj desteği -şimdilik- bulunmuyor.

Yakın zamanda televizyonların akıllı hale gelmesi ile online içerik arayan kullanıcılar, ücretli dizi ve film platformlarına yönelmeye başlamıştı. YouTube’da bu hamlesi ile bu alanda kendini gösterebilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler