Cumartesi, Nisan 27, 2024

YouTube, Keşfet Özelliğini Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük sosyal video platformu YouTube, geliştirmelere dur durak bilmiyor. Kullanıcıların daha farklı video ve kanalları keşfetmesini sağlayacak olan bir ‘Keşfet’ düğmesi test edilmeye başlandı. 

YouTube, dünyanın en büyük arama moturunun en büyük video platformu olarak yıllardır hizmet veriyor. Artan içerik oluşturucu sayısı, artan içerikler derken koca bir video okyanusuna dönen platformda kimi zaman kaliteli ve işe yarar içerikler gözden kaçabiliyor.

Bu nedenle YouTube, hem kullanıcıların kendine uygun kanal ve videoları keşfetmesini hem de içerik oluşturucuların daha fazla görüntüleme ve abone almaları için Instagram, Twitter ve Facebook benzeri bir ‘Keşfet’ butonu üzerinde çalışıyor. Yeni buton, uygulamanın mobil sürümünde kullanılacak ve şimdilik sadece YouTube kullanıcılarının %1’i için görünür olacak.

 

Keşfet bölümü, önereceği videoları da kullanıcının daha önce izlediği ve etkileşim kurduğu videoları baz alarak hazırlayacak. Buna göre izlenme geçmişinizle ilgili çeşitli öneriler alabileceksiniz. Öte yandan farklı konu ve kategorilerde de çeşitli başlıklar sunulacak. Twitter’da; bilim, spor, sanat vb. gibi gördüğümüz bu başlıklar, YouTube’un Keşfet panelinde de görünür olacak.

Son zamanlarda içerik oluşturucular tarafından şikayetler almaya başlayan YouTube, izleyici sayıları ve abonelerdeki düşüşler ile gündeme gelmişti. Konu ile ilgili yazımıza buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Bakalım yeni özellik, kullanıcı ve içerik oluşturucuları aynı potada buluşturabilecek mi? 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler