Çarşamba, Nisan 24, 2024

Youtube Giriş Seviyesi Ekipman Önerisi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Günümüzde Youtube kanalları bi hayli çoğalmış durumda. Her gün yüzlerce kanal açılırken yeni kanallar düşük bütçeli ekipmanlara ihtiyaç duyuyorlar. Bunlar mikrofon, kamera, kulaklık vb. ekipmanlar. Bakalım ucuz fiyata hangi ekipmanları almalıyız.

Trust Starzz

Listemize Türkiye’de çok meşhur olan ve gayet iyi satılan Trust Starzz ile başlıyoruz.

Bu mikrofon bazı ünlü Youtuber’ların ilk mikrofonu. Fiyatına layık ses kalitesi ile tüketiciyi kendine çekiyor. 2.5 metrelik uzun kablo ve 50 ~ 16000 Hz frekans aralığı barındırıyor. 50 – 60 TL fiyat aralığında bulunan Trust Starzz giriş seviyesinde ilk tercihiniz olabilir.

p 147002 01 04 wml

BM 800

Listemizin devamına BM 800‘ü ekledik. BM 800’ü internet üzerinde pek çok farklı siteden getirtebilirsiniz. Öyle ki ürün Aliexpress’te iki farklı isimle satılıyor.  Ayrıca Banggood’ta da biraz daha fazla para vererek ürünü satın alabilirsiniz.

Ürünü Trust Starzz’dan ayıran en büyük özelliği ise görünümü. Öyle ki ürün Trust Starzz’a göre daha büyük ve gösterişli duruyor. Piyasada 55-80 TL arasında bulabileceğiniz mikrofonu alıp rahatlıkla kullanabilirsiniz.

1482475872195989172

Mikrofon konusunu bir kenara ayırmadan önce sizlere iki üründeki deneyimlerimi sunmak istiyorum. İlk mikrofonum olan Trust Starzz deneyimlerime göre biraz narin. Bir iki düşürmeden sonra ses kaydı alırken arkadan garip sesler duyabilirsiniz. Onun dışında sesli görüşmelerde karşı tarafı hiç rahatsız etmiyor. Mikrofonum kırıldıktan sonra BM 800’ü satın aldım. Hala gelmesini bekliyorum.

Snopy Rampage SN-R10

Kulaklıklar arasında ilk tercihimizi bir oyuncu kulaklığı olan Rampage SN-R10 olarak yaptık.

Snopy Rampage SN-R10 gayet dayanıklı ve kullanışlı bir kulaklık. Kalın kablosu ve bükülebilir yapısıyla kırılmalara kopmalara karşı gayet dayanıklı. Ayrıca led ışıkları ve mikrofonuda mevcut. Piyasada 60-95 TL arasında fiyatları bulunan ürün videodaki görüntü güzelliğinide sağlayacaktır.

p 148817 07 04 wml

Philips SHP1900/00

Listemize oyundan çok yüksek ses veren bir kulaklıkla devam ediyoruz. Açıkça söylemek gerekirse bu kulaklıkta müzik dinlerken alacağınız ses SN-R10’dan daha fazla olacaktır. Ayrıca görüntüsüde gayet şık ve sade. Mikrofonu ve yüksek ses kalitesi sunan SHP 1900/00; Youtube’a başlamak için tercihleriniz arasında olabilir. Fiyatı ise 40-60 TL arasında seyrediyor.

SHP1900 00 IMS en US

Yine her iki kulaklığıda kullanmış birisi olarak SHP1900/00’ın dayanıksız olduğunu söyleyebilirim. Çok dikkatli kullanımda gayet uzun süre kullanabilirsiniz. Ancak sandalyeye takılması yada ani bir çekme işlemi kablosunun kopmasına yetecektir. Ayrıca uzun süreli kullanımda SN-R10’un daha iyi performans verdiğini söyleyebilirim. Ancak ses yüksekliği olarak SHP1900/00 biraz daha iyi diyebiliriz.

Logitech C310

Kamera konusunda hemen hemen tüm Youtuber’lar Logitech markasını kullanıyor. Fiyatlarına bağlı olarak kalitesininde değiştiği bu kameralardan birini tercih edebilirsiniz. Biz listemize C310 modelini ekledik. HD 720p kalitesinde görüntü veren kamerayı tercih edebilirsiniz. Ayrıca cihaz 5 megapiksel. Fiyatı ise 110-130 TL arasında değişiyor.

280710

Bana kalırsa bir kamera almak yerine mevcut telefonunuzu kullanabilirsiniz. Eğer yüksek model bir telefonunuz varda daha iyi görüntü kalitesi alabilirsiniz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Arkadaşlar başka kullananlarda da var mı bilemem ama bendeki SN-R10 modeli bende acayip kulak ağrısına sebep oluyor. 2 saat kullanımın ardından bile kulaklardaki ağrıyı hissettiriyor 🙁

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler