Salı, Nisan 23, 2024

YouTube Kanalında “Katıl” Düğmesi Nasıl Aktifleştirilir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere YouTube, içerik üreticilerin kendi giderlerini, prodüksiyon ihtiyaçlarını daha hızlı gidermesi açısından Twitch’te olduğu gibi ücretli bir abonelik sistemi getirdi. Bu sistem ile kanal sahipleri Katıl butonunu belirledikleri ücretler ve kişiselleştirmeler ile açabilir ve izleyicilerinin direkt para ödemesi ile desteğini alabilir.

Bu makalemizde ise merak edenlere ve YouTube’a içerik üretenlere; YouTube Katıl Butonu Nasıl Açılır? YouTube Katıl Butonu Nedir? YouTube Katıl Butonu ile Elde Ettiklerimiz gibi gibi bir takım soruya yanıt vereceğiz. Dilediğiniz soruyu yorumlar bölümünde bizlere iletmeyi unutmayın.

YouTube Katıl Butonu Nedir?

YouTube beyciğimizin geçtiğimiz aylarda küresel açıdan içerik üreticilerine sunduğu bir ücretli üyelik sistemidir. İzleyenler, dilerse belirlediğiniz üyelik seçeneklerinden birini tercih ederek kanal sahibi para ödemesi yapar ve karşılığında içerik oluşturucusunun sunduğu ayrıcalıklardan yararlanır.

İzleyiciler kanalınıza aylık ödeme tipi ile üye olurlar. Önümüzdeki ay eğer izleyen bir müdahale etmez ise ödeme yinelenir, karmaşaları önlemek açısından izleyenlerinize bunu vurgulamayı unutmayın malum ülkemizde para yüzünden bir çok tatsız durumlar yaşanmaktadır.

Bu bağlamda YouTube kanalınız varsa ve Katıl botununu aktif etmek istiyorsanız, aşağıdaki 3 adımı izlemeniz yeterlidir.

  • YouTube kanalınıza giriş yapın ve sağ tarafta bulunan kanal sekmesinden YouTube Studio’ya girin.
  • Ardından aşağıda gördüğünüz sol tarafta bulunan “Para Kazanma” sekmesine tıklayın.
youtube uyelik aktif etme
YouTube Kanalında "Katıl" Düğmesi Nasıl Aktifleştirilir? 5

Hemen ardından sağ tarafta açılan “Üyelikler” sekmesine tıklayın.

youtube katil butonu aktif etme
YouTube Kanalında "Katıl" Düğmesi Nasıl Aktifleştirilir? 6

Sonrasında karşınıza KATIL butonunu aktif etmeniz için roller gelecek.

youtube katil butonu aktif etme 02
YouTube Kanalında "Katıl" Düğmesi Nasıl Aktifleştirilir? 7

Yukarıdaki görselde de gördüğünüz üzere, tek tek Rozet, Emoji, Ayrıcalıklar ve ayarları yaptıktan sonra KATIL butonu onaya gidecek ve 24 saat sonra size RED ya da Onay vererek aktif edecektir.

YouTube Katıl Butonu Ayrıcalıkları:

  • Katıl butonu ile ücret ödemesi yapmış izleyenlere özel rozet kullanımı, yorumlarda daha farklı görünüm sunabilirsiniz.
  • Katıl butonu ile ücret ödemesi yapmış izleyenlere özel videolar sunabilirsiniz, böylelikle YouTube’un politikaları sonucunda getirdiği kısıtlamalara uymak zorunda olmazsınız.
  • Katıl butonu ile ücret ödemesi yapmış izleyenlere özel ürün satışı yapabilirsiniz.

YouTube Katıl Butonu Nasıl Aktif Edilir?

YouTube’un sunmuş olduğu bu güzel özelliği kullanarak maddi geçiminizi daha da yükseltmek için öncelikle para kazanması açık bir YouTube kanalına gereksinim duyacaksınız. Eğer bin aboneyi geçmiş ve para kazanması açık YouTube kanalınız var ise YouTube Studio paneli üzerinden gerekli ayarlamaları yaparak özelliği aktif kılabilirsiniz.

Unutmamanız gereken bir nokta var; bazı Katıl düğmesi özellikleri on bin ve üzeri aboneye sahip YouTube içerik üreticileri için geçerli olabilir. Konu ile alakalı daha detaylı bilgiyi YouTube’un yardım sayfasından edinebilirsiniz.

YouTube Kanalınızda Üyelerinize Ürün Satmak?

Lucas The Spider
YouTube Kanalında "Katıl" Düğmesi Nasıl Aktifleştirilir? 8

Üyeliklere ek olarak, içerik oluşturucular da bugünden itibaren doğrudan hayranlara satış yapabilecektir. Videonun kendisinin hemen altındaki bir bölümde, 10.000’den fazla abonesi olan içerik oluşturucular, tişörtler, şapkalar, telefon kılıfları veya kanalları için anlamlı olan 20’den fazla farklı maldan herhangi biri gibi ürünler sunabilir.

Örnek verirsek, içerik oluşturuculardan Lucas Örümcek, kanal maskotunu bir ürüne çevirerek satış yapmaya başladı ve 18 gün içinde 60.000’den fazla ürün satışı yaparak 1 milyon dolardan fazla kar elde etti.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

19 YORUMLAR

  1. belli bir abonelikten sonra para kazanma onayı olduktan sonra katıl butonu yapabiliyoruz iyi güzelde benim anlamadıgım konu ürün satışı diyor kazak saat gıbı vs vs bır cok seyı sattıgı zaman bu malzemeleri kim alıyo biz mi alıp veriyoz örnek veriyorum 18 gün içinde 60.000’den fazla ürün satışı yaparak 1 milyon dolardan fazla kar elde etti. dedigi yayıncımı bu parayı kazanıyor satıldıgı ürünlerden anlamadım biri yardımcı olurmu cvp verirseniz sevirim.

  2. Komisyon oluyor mu burada? Ayrıca 2. kademeye katılanlar 1. kademeye erişimi kapanabiliyor mu? genellikle 2. kademe 1 ve 2den 3. kademe 1 2 ve 3 ten faydalanabiliyor bunu değiştirebilir miyiz?

  3. Sıcağı Sıcağına diye 10.000 aboneli kanalım var. Programın hiç bir yerde bulunmayan bölümlerini katıl abonelerine özel paylaşmak istiyorum. Ama para kazanma butonu bende çıkmıyor. Neden çıkmıyor bilen var mı?

  4. ben 1000 abone 4000 saati 2 hafta önce doldurdum 1. adımı geçtim 2. adımda google adsense de surekli hata veriyor ve hataları düzelt diyor hataları düzelttim lakin yine aynı sorunla karşı karşıya kalıyorum desteğinizi bekliyorum teşekküürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler