Cuma, Nisan 26, 2024

YouTube’dan İçerik Oluşturucularını Sevindirecek Bir Haber!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Otomatik kırpma özelliği sorunun doğrudan çözülmesine yardımcı olacak.

YouTube’un en son yaptığı Studio güncellemesi nihayet insanlara telif hakkı talep anlaşmazlıkları ile başa çıkmak için daha kolay bir yol sunuyor.

Yeni güncelleme ile artık içerik oluşturucularının telif hakkı anlaşmazlıklarını doğrudan dijital arka uç çalışma alanlarından çözmelerine izin veryor ve onlara söz konusu hak talebinde bulunulan içeriği düzeltme seçeneği sunuyor.

Bir Google ürün blogunda yer alan yazıya göre, “Desteklenen Trim” seçeneği yeni Studio güncellemesi ile sunulan en büyük özellik ve yine bir Google ürün bloguna göre “hak talebinde bulunulan içeriğin videoda göründüğü yere önceden ayarlanmış uç noktaları düzenleme” özelliği önemli bir noktadır.

Ekip, ayarlanabilir uç noktalara izin vermek için çalışıyor böylece içerik oluşturucular videolarının en anlamlı olan kısımlarını kesebiliyorlar fakat özellik henüz mevcut değil.

copyright update
YouTube'dan İçerik Oluşturucularını Sevindirecek Bir Haber! 2

İçerik oluşturucular ve müzik etiketleri veya üçüncü taraf şirketler arasındaki telif hakkı anlaşmazlıkları YouTube’un ebedi bir sorunudur Şirket, içerik oluşturucularının sürekli olarak telif hakkı hak talepleri ile karşılaşmadığından emin olabilmek için farklı şirketler ile çalışmak zorundaydı.

Bu yılın başlarında (2019) içerik oluşturuuclar özellikle en büyük şarkı kataloglarından birine sahip olan Universal Music gibi grupları telif hakkı iddiaları ile aşırı hevesll olduklarından ötürü şirket Universal Music’i masaya çağırdı.

YouTube Temmuz ayında yeni bir politika güncellemesi yayınladı ve Universal gibi telif hakkı sahiplerinin şu anda telif hakkıyla korunan malzemenin bir videoda tam olarak nerede göründüğünü, bir telif hakkı ihlali vakası bildirirken daha önce yapmaları gerekmediğini belirtmesi gerektiğini belirtti.

Video filtrelemesi değişti

İçerik oluşturucular ayrıca hangi videoların telif hakkı hak talepleriyle işaretlendiğini görmek için Studio’daki video yayınlarını filtreleyebilir; bu, şeytanlaştırılmış durumlara veya tamamen engellenen videolara yol açar – çok daha kolay. Daha şeffaf olma çabasıyla YouTube ekibi, doğrudan Studio panellerinde telif hakkı iddialarından farklı ve çok daha şiddetli olan telif hakkı ihtarları da gösteriyor.

Blog yazısı, “Ayrıca, telif hakkı yayından kaldırma içeriğinin içeriği hakkında her zamankinden daha fazla şeffaflık sağlıyoruz ve şimdi yayından kaldırma bildiriminde davacı tarafından sağlanan telif hakkıyla korunan eserin özel tanımını ortaya koyuyoruz” diyor.

YouTube’un blog gönderisi ayrıca, 2020’de içerik oluşturucuların genellikle deneyimlerini rahatsız eden telif hakkı hak talebinde bulunma karmaşasında gezinmelerine yardımcı olacak “çok daha fazla güncelleme” olduğunu da not ediyor. Şimdilik, şirket telif hakkı iddialarıyla çalışmayı, haksız olduğunu düşündüklerini itiraz etmeyi ve isabet eden şeyleri daha yakından izlemeyi kolaylaştırmaya çalışıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Telif hakkı hak talebi bulundu. Telif hakkı sahibi hak talebinde bulunulan içeriği kullanmanıza izin veriyor ve videonuzun izlenme sayısıyla ilgili istatistikleri toplayacak.
    bu ne anlama geliyor yardımcı olabilirmisiniz

    • Merhaba,

      Telif aldığınız videodaki gelir telif sahibine aktarılır. Telifin sahibi videonuzun ne kadar izlendiği gibi istatistikleri görebilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler