Çarşamba, Nisan 24, 2024

YouTube Kids’in Çocuklar İçin Güvenli Olmadığı Ortaya Çıktı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube tarafından çocuklar için daha güvenli bir YouTube ortamı oluşturmak için geliştirdiği YouTube Kids uygulamasında çocuklar için zararlı çok fazla içerik olduğu ortaya çıktı.

YouTube, 13 yaşından büyük kişiler için oluşturulmuş bir video platformuydu. Zaman geçtikçe bu platformda çocuk videoları ve 13 yaşındaki izleyiciler dahil oldu. YouTube içersinde 13 yaşından küçük kişiler için uygun olmayan çok fazla içerik olduğu için küçük yaşta olan çocuklar için YouTube Kids platformunu oluşturdu. YouTube Kids‘de çocuklar için oluşturulmuş YouTube videoları bulunuyor.

YouTube Kidsin Çocuklar İçin Güvenli Olmadığı Ortaya Çıktı 2 PCH

YouTube sürekli olarak YouTube moderatörleri tarafından kontrol ediliyor. YouTube Kids’de bulunan cinayet, intihar ve cinsellik içeren videolar defalarca şikayet edilmesine rağmen hala kaldırılmadı. Üstelik bu videolar animasyon şeklinde olduğu için çocukların daha çok ilgisini çekiyor. Çoğu ebeveyn çocuklarını denetlemediği için birçok çocuk bu tür içeriklere maruz kalıyor. Ebeveynlerin de bu konuda dikkatli olup çocuklarının izlediği içerikleri sürekli takip etmesi gerekiyor.

Bu konuda açıklama yapan YouTube, YouTube’un 7/24 YouTube moderatörleri tarafından denetlendiğini dile getirirken yetişkinlerin çocuklarının izleyeceği kanalı ve içerikleri yönetebileceği bir sistem üzerinde çalıştığını belirtti.

YouTube Kidsin Çocuklar İçin Güvenli Olmadığı Ortaya Çıktı 3 PCH

Her ne kadar YouTube, moderatörler tarafından denetleniyor olsa da moderatörlerin gözünden kaçan çok fazla zararlı içerik bulunuyor. Bu yüzden ebeveynler sürekli olarak çocuklarının izlediği kanalı ve videoları denetlemesi gerekiyor.

Sizce bu konuda ne tür önlemler alınmalı? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

3 YORUMLAR

    • aynen ben 10 yasındayım google hesabımın dogum tarihini 2010 yaptım diyoki heabınız 14 gün sonra eklenecek bende dedim lan sg ne eklenmesi youtube kids kullandım pocoyo niloya diye çizgi filmler var heee ben niloya izlicem amk oyun videosu istedim yazdım barış g niloya baris cıktı bebek videosu var youtube kidsi sildim yeni hesap açtım kurtuldum s…ren o.o.pu cocugu google heeee ben niloya izlicem cok beklersin sen izle git google senin amk

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler