Cuma, Nisan 19, 2024

YouTube Mavi Öneri Balonlarını Test Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük video platformu YouTube, kullanıcıların daha ilgili sonuçlara ulaşabilmesi ve daha isabetli öneriler sunabilmesi adına mavi öneri balonlarını test ediyor. 

YouTube, hem mobil hem de masaüstü kullanımlarında geçerli olacak yeni öneri sistemini test etmeye başladı. Sisteme göre mavi balonlar halinde görünecek bu öneriler, oynatılan videonun hemen altında yer alacak ve kullanıcıya izlediği ve aradığı videolar hakkında öneriler sunacak.

Dört farklı başlık olarak görüntülenecek bu önerilerde tümü; size özel, konuya özel ve kanala özel gönderiler gösterilecek. Örneğin PC Hocası TV kanalı üzerinde #NeOlur serisine ait bir video izlerseniz, videonun altında bu seriye ait öneriler ya da kanala ait benzer içerik önerileri sizlere sunuluyor. Böylelikle izlediğiniz ve izlemek istediğiniz şeylerle daha ilgili sonuçlara ulaşıyorsunuz.

youtube mavi balon öneri 2

YouTube’un hali hazırda sunduğu video öneri sistemi, izlediğiniz video ile benzer isim ve içeriklere sahip videoları önermesinden oluşuyor. Ancak çoğu zaman bu öneriler, izlenilen videodan çok farklı olabiliyordu. Ki bir süredir bu konu hakkında Reddit tartışmaları mevcut. Yeni sistemde ise YouTube daha doğru öneriler sunmayı hedefliyor.

Şimdilik belirli bir gurup kullanıcı tarafından test edilen bu mavi balonlu öneri sistemi, yakın zamanda YouTube üzerinde tüm kullanıcılar için aktif olacak. Yeni sistemin ne kadar başarılı olacağını da o zaman göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler