Cumartesi, Nisan 20, 2024

YouTube Ücretli Servisleri için Öğrenci İndirimlerini Başlattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük çevrim içi video platformu YouTube, daha önce duyurduğu YouTube Premium ve YouTube Music programları için özel öğrenci indirimlerini başlattı. 

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen YouTube Premium lansmanında YouTube, daha önce ücretli abonelik servisi YouTube Red’i duyurmuş ancak programı lansmandan sonra YouTube Premium adı ile hayata geçirmişti. O zamdan bugüne gerçekleştirilen ilk büyük değişiklik de, indirimli öğrenci fiyatları oldu.

youtube music öğrenci indirim

YouTube, bugün itibari ile reklamsız YouTube ya da müzik yayın hizmeti olan YouTube Music’den yararlanmak isteyen öğrenciler için düşük maliyetli abonelik planlarını paylaştı. Normal şartlarda YouTube Music aboneliği 9.99 Dolar iken, öğrenciler için aynı abonelik 4.99 Dolar olacak. Reklam içermeyen YouTube Premium aboneliği ise 11.99 Dolar yerine 6.99 Dolar olarak fiyatlandırıldı.

YouTube Music; Spotify, Apple Music ve Pandora gibi çevrim içi yayın hizmeti sunan platformlar ile mücadele edecek. Zira anında ulaşılabilir müzik, kişiselleştirilmiş müzik önerileri, farklı kategorilere göre oluşturulmuş listeler, bu platformlara olan rağbeti bir hayli arttırmış durumda. Üstelik reklamsız kullanım ve çevrimdışı özellikler de bu programların sunduğu diğer desteklerden.

youtube music öğrenci indirim 1

Her ne kadar gerçekleşen bu indirim rakiplerinin çok sonrasında olsa da, stratejik açıdan önemli bir hamle. Spotify, öğrenci indirimlerini beş yıl önce başlatmış ve geçen yıl tüm dünya genelinde bu indirimleri yaymıştı. Aynı şekilde Apple Music’de 2016 yılından beri öğrenci indirimleri sunuyor.

Üstelik tüm bu indirimler, firmaların büyümesine olumlu ölçekte katkı sağlıyor. Mevcut kullanıcı oranlarına bakıldığında da YouTube için bu pazar ve atılım, önemli bir kârlılık sağlayabilir.

YouTube Premium, henüz ülkemizde aktif değil. Bu yüzden bu indirimleri ve uygulamaları şu an ülkemizde kullanamıyoruz. Ancak yakın zamanda YouTube Premium ülkemiz için de kullanılabilir olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler