Cumartesi, Nisan 20, 2024

YouTube, Orijinal İçeriklerini Bitiriyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

YouTube, ücretli üyelik hizmeti olan YouTube Red abonelerine özel sunulan YouTube Orijinal içeriklerine yatırım yapmayı durduracak. Artık yeni YouTube orijinal dizisi ve filmi çıkmayacak.

YouTube, Netflix’e rakip olabilmek için bir süredir YouTube Orijinalleri adı altında kendi içeriklerini üretiyordu. Diğer YouTube videolarından farklı olarak YouTube Orijinallerinde profesyonel oyuncular ve profesyonel kameralar kullanılıyordu. YouTube Orijinallerini izlemek için YouTube Red aboneliği gerekiyordu.

YouTube Orijinal İçeriklerini Bitiriyor 2 PCH

YouTube, birçok YouTube Orijinal içeriği üretse de kullanıcıları pek memnun edemedi. YouTube Orijinallerine olan ilgini az olduğu için ve bu türde içerik üretmenin maliyeti yüksek olduğu için bu alandan tamamen çekilme kararı aldı. Bu alandan tamamen çekileceği için YouTube Orijinallerine yeni bölüm veya yeni YouTube Orijinali film gelmeyecek. Halihazırda bulunan YouTube Orijinalleri ise ücretsiz kullanıcılara açılması bekleniyor. Böylece ücretsiz kullanıcılar reklamlı bir şekilde YouTube Orijinallerini izleyebilecekler.

YouTube Orijinal İçeriklerini Bitiriyor 3 PCH

YouTube Orijinallerine destek kesilse de YouTube Red abonelik sistemi hizmet vermeye devam edecek. YouTube Red daha çok YouTube Music servisinde kullanılabilecek. Yine de YouTube Red aboneleri YouTube’dan istediği videoyu indirebilecek ve YouTube’u reklamsız bir şekilde kullanmaya devam edecekler. Yine de YouTube’un YouTube Orijinal içeriklerini bitirme kararı alınması birçok YouTube Red abonesini üzecektir.

Sizce YouTube Orijinallerinin bitirilmesi ve bu içeriklerin ücretsiz kullanıcılara reklamlı bir şekilde sunulması doğru bir karar mı? Fikirlerinizi yorumlarda belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler