Cuma, Nisan 26, 2024

Youtube’un Mobil İnternet Kullanımının Büyük Bir Kısmını Kapsadığı Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Video paylaşımının en yoğun olduğu sosyal medya platformu olan Youtube, mobil internet kullanımı lideri…

Son dönemde Youtube’a ve Youtuber’lara ilgi oldukça fazla oranda arttı. Önceden Youtube’da aradıklarımı bulurken, şimdi aramadıklarımız bile bu platformda yer alıyor. Peki telefonda en çok hangi uygulamaları kullanıyoruz. Herkesin aklına ilk olarak Youtube, Instagram, Facebook geliyor. Ancak bunlardan en çok hangisi kullanılıyor onu bilmiyoruz.

Statista adlı bir internet sitesinin yaptığı haber üzerine mobil platformda en çok kullanılan uygulamalar paylaşıldı. Paylaşılan bilgilerde mobil internet kullanımının %37 sini tek başına Youtube’un oluşturduğu belirlendi.

youtube e1553359194609

Oran küçük gibi gelmesin gözünüze. Youtube’un arkasından %8.4 oranla Facebook geliyor. Devamında %8.3 oranda Snapchat ve %5.7 oranda Instagram geliyor. Mobil internet ile yapılan diğer tüm işler ise geride kalan %41,9’luk oranın içerisinde kalıyor.

Artık internetin kullanımının telefonlarda yoğunluklu olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda Youtube’un bu derece bir oran alması hemen hemen tüm kullanıcıların Youtube’a girdiğini gözler önüne sürüyor. Mobil internet kullanımına baktığımızda App Store’un,  Google Play Store’u %0.2 gibi bir farkla geçtiğini görüyoruz. Buda Mobil kullanımlarda iOS kullanıcıların daha ağır bastığını biraz daha gözler önüne sürüyor. Bakalım önümüzdeki aylarda bu tablo ne gibi bir hal alacak.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler