Salı, Nisan 23, 2024

YouTube, Rahatsız Edici ‘Çocuk Videolarını’ Kasıtlı Olarak Yasaklayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Radikalleşmek için herkesin en sevdiği yer olan YouTube, bu hafta, belirli rahatsız edici içeriğe sahip çocukları hedef alan videolara artık izin vermeyeceğini açıkladı. Bu hamle, video barındırma sitesinin kötü oyuncuların şiddetli ve başka türlü rahatsız edici içerikli çocukların önünde yayınlanmasına izin verdiği yıllarca süren eleştiriyi takip ediyor.

YouTube, bu haftanın başlarında yayınlanan politika güncellemesinde,” Başlık, Açıklama ve/veya etiketlerde genç küçükleri ve aileleri açıkça hedefleyen olgun veya şiddetli temalar içeren içeriklere artık platformda izin verilmeyecektir.” dedi.

youtube ile ilgili görsel sonucu

Bunun ne anlama geldiği konusu kavrayamadıysanız, YouTube yardımcı olarak daha önce izin verilen ancak artık erişilemeyen bir içerik örneği sunuyor. YouTube aynı zamanda “yaş sınırlaması” isminde yeni bir içerik sınıfı yaratıyor, yani izleyicilerin izleyebilmek için belirli bir yaşın üzerinde olduklarını onaylamaları gerekecek. Bu kategoriye girmek, “açıkça yetişkinleri hedef alan kaba dil ve/veya şiddet içeren karikatürler” olacaktır.

Bir takım geçmişte yaşanmış olaylar

youtube kids ile ilgili görsel sonucu

Bu tür bir değişikliğin bile gerekli olması, YouTube’da ebeveynleri ve eğitimcileri yıllardır hayal kırıklığına uğratan tuhaf içeriklerin geniş bir yelpazesine hitap ediyor. 2017’de, yürütülen bir araştırma, 2015 yılında başlatılan aile dostu uygulaması YouTube’da ve hatta YouTube Kids’te sık sık çocuklara yönelik “ürpertici, garip ve şiddet içeren kliplerin ortaya çıkarıldığını ortaya çıkardı.”

Umarım, belki de, YouTube’un yeni politikası, bu rahatsız edici içeriğin bir kısmını dizginleyecektir. ancak bu, çocuklarınızın YouTube’u gözetimsiz izlemesine izin vermeniz gerektiği anlamına gelmez.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler