Cuma, Nisan 19, 2024

YouTube, Reklam Gelirlerinden 5 Milyar Dolar Kazanç Elde Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google‘ın ana şirketi Alphabet’in üçüncü çeyrek geliri, hem Google hem de YouTube’un reklam gelirlerindeki toparlanmayla bir önceki yıla göre yüzde 14 arttı. YouTube, 2020’nin üçüncü çeyreğinde 5 milyar dolarlık reklam geliri elde etti – bu, yılın başlarında koronavirüs nedeniyle harcamalarını geri çeken reklamverenlerin normale benzer bir şeye dönüyor olabileceğinin bir işareti.

YouTube’un şu anda 30 milyondan fazla müzik ve premium ücretli abonesi var – ücretsiz denemeler dahil 35 milyon – ve YouTube TV’nin 3 milyondan fazla abonesi var. YouTube TV, Haziran ayında 50 ABD dolarından 64,99 ABD dolarına aylık fiyat artışını açıkladığından bu özellikle güçlüdür. Google CEO’su Sundar Pichai, yatırımcılarla görüşmek üzere yaptığı bir görüşmede, zamanın bir işareti olabilir, YouTube’daki rehberli meditasyon videolarının görüntülenmesi Mart ayından bu yana yüzde 40 arttı ve DIY yüz maskesi eğitimleri 1 milyardan fazla görüntülendi.

youtubeTVdiscoveryChannelNetworkCrop 1920x1125
YouTube, Reklam Gelirlerinden 5 Milyar Dolar Kazanç Elde Etti! 3

Alphabet ve Google CFO’su Ruth Porat yatırımcılarla yaptığı telefon görüşmesinde, “Üçüncü çeyrekte reklamverenlerin bütçelerini gerçekten yeniden etkinleştirmelerinden çok memnunuz,” dedi. Tüketicilerin neredeyse tüm sektörlerde güçlü talep gösterdiğinin kanıtı olduğunu da sözlerine ekledi. “YouTube’un izlenme süresindeki güçlü büyümesi, reklamverenlerin TV’de ulaşamadıkları kitlelere ulaşmasını sağlıyor.” Porat, şirketin hem YouTube’daki içerik oluşturucuların hem de kullanıcıların olumlu bir deneyim yaşamasını sağlamak için içerik denetimine yatırım yaptığını söyledi.

Google
YouTube, Reklam Gelirlerinden 5 Milyar Dolar Kazanç Elde Etti! 4

Google’ın reklamcılık bölümü, geçen yıl 34 milyar dolardan artışla 37,1 milyar dolarlık gelir elde etti. YouTube reklam geliri 2019’un üçüncü çeyreğinde 3,8 milyar dolardan yüzde 30 arttı.

Pichai, “Bu çeyrek de dahil olmak üzere bu yıl, Google’ın kurucu ürünü olan arama’nın insanlar için ne kadar değerli olduğunu gösterdi,” dedi.

Bu çeyrek, Google’ın gelirinin ilk kez düştüğü 2020’nin hayal kırıklığı yaratan ikinci çeyreğiyle keskin bir tezat oluşturdu. Bu çeyrekte Google, üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre 40 milyar dolardan 46,2 milyar dolar gelir ve geçen yıl 7,06 milyar dolardan 11,24 milyar dolar net gelirle büyümeye geri döndü.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler