Perşembe, Mart 28, 2024

YouTube, TikTok’a Rakip Olmak için Hazırlanıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya video paylaşım devi YouTube, tüm dünyayı kasıp kavuran ve etkisi alan TikTok platformuna rakip olmak için kollarını sıvamış vaziyette. Vine halefi olarak tanımlanan kısa video içerik platformu TikTok, popüleritelikte meteorik bir artış yaşadı ve rakip olduğu diğer sosyal ağlar, bu popüleriteye nasıl yanıt vereceği konusunda ne yapacaklarını şaşırdı.

Ve şimdi yılların devi, bir zamanlar herkesin mutlaka uğraş verdiği YouTube beyciğimiz ise Shorts ismini verdiği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

YouTube Shorts Nedir?

Şirketin geliştirmekte olduğu ve YouTube Shorts olarak nitelendirdiği bu yeni özellik, kullanıcıların kısa süreli videolar oluşturmasına olanak tanıyacak. Ayrıca bu videolara YouTube’un kütüphanesinde yer alan müzikleri ekleyebileceksiniz.

Ülkece TikTok’a olan utangaçlık seviyemiz yüksek seviyedeyken şimdi ise YouTube’a girer iken tedirgin olacağız. Şaka bir yana artık YouTube İçerik Üreticileri, kısa eğlenceli videolar için TikTok’a geçiş yapmak zorunda kalmayacak.

Söylentiler ve beklentilere göre, YouTube Shorts servisinin bu yılın ikinci çeyreği içerisinde piyasaya sürülmesi bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler