Salı, Nisan 16, 2024

YouTube’a “Klip Alma” Özelliği Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çevrim içi yayın platformu devlerinden Twitch’in klip alma özelliği, izleyicilerin yıllarca canlı yayınlardan komik anlar yakalamasına olanak tanıdı. Bu özellik Google tarafından o kadar çok beğenilmiş gözüküyor ki buna benzer bir sistem YouTube’a geliyor. Şimdi kullanıma sunulan yeni YouTube klipleri özelliği, izleyicilerin bir videonun veya canlı yayının 5-60 saniyelik bölümlerini çekmesine ve yeni videoyu arkadaşlarıyla paylaşmasına olanak tanıyacak.

YouTube klipleri, kendine ait başlıkları, açıklamaları, URL’leri ve yerleştirme kodlarıyla birlikte aslında orijinal kaynak videoya bağlı tutulacak. Kaynaklarına bağlı olduklarından dolayı, orijinal video kanal sahibi tarafından kaldırılırsa YouTube klipleri kaldırılacaktır.

Google, “İçeriğin kısa bölümlerini yakalamanın ve videolardan veya akışlardan anları paylaşmanın kolay bir yolunu arayan içerik oluşturuculardan ve izleyicilerden çok sayıda geri bildirim aldık” dedi.

“Bugünden başlayarak, geri bildirim toplamaya başlarken küçük bir içerik oluşturucu grubuyla YouTube’daki bir içerik kırpma özelliğini test etmeye başlamaktan heyecan duyuyoruz. Klip oluşturma şu anda masaüstü ve Android cihazlarda başlayabilir ve iOS cihazlar yakında kullanıma sunulacak. “

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler