Cumartesi, Nisan 27, 2024

2020 Yılı İle IMEI Kayıt Ücretine 338 TL Zam Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yurt dışından getirilen telefonların BTK tarafından kullanıma açılması ve kayıt altına alınma işlemi olarak bilinen IMEI kaydına bir zam daha geliyor. 2020 yılı itibari ile 338 TL daha zamlanacak olan kayıt ücretine toplamda TÜİK fiyat endeksine göre %22.58 oranında zam gelecek.

“En Son Temmuz Ayında Zam Yapılmıştı”

Açık konuşalım; artık yurt dışından telefon getirme işlemleri biraz hayal ürünü olmaya başladı. Zira en son ciddi ve hatırı sayılır oranında zammı Temmuz ayında görmüştük. Temmuz ayında 618 TL ücret ödenirken zam ile birlikte 1500 TL’ye çıkmış ve sosyal medyada çok konuşulmuştu.

Şimdi ise bu ücretin Vergi Usül Kanununa göre 2020 yılında tekrardan revize edilmesi ön görülüyor. Eğer Cumhurbaşkanlığı tarafından yeni yılda bu karar iptal edilmez ise, yansıyacak oranlar aşağıdaki gibi yürürlüğe girecek;

  • Temmuz Ayı Zam Öncesi IMEI Ücreti: 618 TL
  • Temmuz Ayı Zam Sonrası IMEI Ücreti: 1500 TL
  • 2020 Yılı Zam Sonrası IMEI Ücreti: 1838 TL

akilli telefon imei kayit ucretleri 2020 002

4 Ay Ara ile IMEI Kayıt Ücretine Zam

Açıkçası 4 ay ile gelen IMEI zam ücretleri yurt dışından getirilen cihazların önünü bir hayli kesiyor. Satın alan insanlar artık öncelikle IMEI kayıt ücretinin fiyatlarını hesaplıyor ve telefonun yurt dışından gelmesinin mantıklı olup olmadığına bakıyor.

Düşünün; yurt dışından Türkiye fiyatı 4.000 TL olan bir telefonu 2500 TL’ye aldınız. 2020 yılında gelecek olan yeni IMEI zam ücretini de eklediğinizde 4.338 TL ediyor. Hep yurt dışı fiyatların daha uygun olduğunu söylesek ve görsek de, ne yazık ki bu fiyatlar pek çok yurt dışı alışveriş yapan kullanıcıyı derinden etkileyecek.

Bu sayede dışarıdan telefon getirmenin de bir nevi önüne geçilmiş oluyor. Talebin de 2020 yılı içerisinde %41.9 seviyesinde düşmesi bekleniyor. Bizim fikirlerimiz bu şekilde dostlar. Sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

yurt disi urun getirme gumruk gemi

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler