Salı, Nisan 30, 2024

AMD’nin Yeni Sürücü Yazılımı Neler Sunacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

AMD’nin 17 Mart tarihinde yeni bir lansman ile FSR 2.0’ı duyurması bekleniyor. Aynı zamanda lansmanda yeni Adrenalin sürücünün de yayınlanmasını bekliyoruz. Aslında firmanın CES 2022 etkinliğinde, yeni sürücü için nasıl artılar sunacağını az çok görmüştük. Hatta bunun için bir video da yayınlanmıştı. Yılın ilk çeyreğinde yayınlanacağı söylenen sürücü için 17 Mart tarihi hedef gösteriliyor.

AMD Yeni Sürücü Yazılımında Neler Olacak?

Daha önce yayınlanan videoyu değerlendirdiğimiz zaman, şirketin yazılım konusunda önemli bir adım atacağını görüyoruz.

Yeni Adrenalin Edition sürümü gelecek ve temel olarak 3 teknoloji üzerinde durulacak. Bunlar;

  • Radeon Super Resolution (RSR)
  • AMD Privacy View
  • AMD Link teknolojileri olacak.

AMD RSR Teknolojisi: Aslında CES 2022 sonrasında bu özellik için detayları görmüştük. Söz konusu özellik, FSR tabanına dayanıyordu ve FSR sisteminin tüm oyunlara uygulanmasını sağlıyordu. Oyun özelinde değil de AMD’nin yazılımı üzerinde FSR’yi etkinleştirip, tüm oyunlarda performans artışı gibi düşünün. Ekstra olarak geliştiricinin FSR desteği vermesi aranmamış olacak.

AMD

AMD Link: Farklı cihazlardan oyunlarınızı oynamanızı sağlayan Link sistemi için geliştirmeleri göreceğiz.

AMD

AMD Privacy View: AMD gizlilik görünümü olarak da bildiğimiz, ekranda sadece bakılan noktanın gözükmesini sağlayan teknolojinin gelişmelerini göreceğiz.

AMD

Tüm bunların dışında AMD’nin, DLSS 2.0 versiyonuna karşı cevabı olarak nitelendirilen FSR 2.0 için de tanıtım yapılmasını bekliyoruz.

Aslında asıl üzerinde durulan nokta da bence FSR 2.0 sistemi olacak. Oyunlarda ne kadar performans artışı sağlayacağı ya da rakiplere göre kıyaslamalarının neler olacağı gibi detaylar için yarın düzenlenecek olan tanıtımı beklememiz lazım.

Mutlaka etkinlik sırasında oyun karşılaştırmalarına yer verilecek ve FSR 2.0 sisteminin yapabilecekleri de detaylandırılacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler