Salı, Nisan 30, 2024

NVIDIA GeForce RTX 2080 Duyuruldu (Teaser)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yaklaşan NVIDIA GeForce Gaming Celebration etkinliğine sadece 3 gün kaldı. Pazartesi düzenlenecek olan bu etkinlikte yeni RTX serisi ekran kartlarının tanıtımı gerçekleştirilecek. Biz de bu başlık altında yeni NVIDIA ekran kartları hakkında bilmeniz gereken önemli detayları aktarıyoruz.

Artık GTX 11 Değil, RTX 20

Önceki NVIDIA ekran kartı serilerine baktığımızda GTX 10 – 11 – 12 olarak gideceği söyleniyordu. Fakat NVIDIA herkesi şaşırtarak yeni serilerin 11 olarak değil, 20 olarak devam edeceği doğrulandı. Aynı zamanda yeni yayınlanan teaser detaylarına baktığımız zaman GTX yerini RTX’e bırakıyor.

Yani Pazartesi günü tanıtılması beklenen ilk ekran kartının NVIDIA RTX 2080 olması bekleniyor. RTX 2080 Ti ile 2080 arasında ise gerçekten uçurum var. Zira NVIDIA her zaman yaptığı gibi, serinin en iyi ekran kartını en sona saklayacağını düşünüyoruz. Hemen aşağıda NVIDIA tarafından yayınlanan videoda ise ısı bloklarının kalınlığı, arka planın bulanık bir görüntüsü gösteriliyor.

Kısacası, tüm oyuncuların merakla beklemiş olduğu yeni NVIDIA ekran kartı serileri Pazartesi günü resmi duyuru ile ortaya çıkacak. Hemen ardından NVIDIA’nın partner firmaları kendi çözümlerini sunarak ortalığı karıştıracaklar. Merakla bekliyoruz!

Etkinlik Köln’de Yapılacak

NVIDIA GeForce Gaming Celebration etkinliğini Almanya‘nın Köln şehrinde gerçekleştirecek. Tanıtım bittikten sonra ise, Avrupa ve Asya ülkeleri başta olacak şekilde ay sonu ekran kartlarının satışa çıkması bekleniyor.

Yeni Ekran Kartlarının Yayınlanan Önemli İpuçları

  • RoyTex = RTX
  • Not_11 = Artık 11 serisine elveda
  • Mac-20 = 20 serisine merhaba
  • Eight-Tee = 80 (??)
  • AlanaT = Alan Turing (Mimari Detayı)
  • Zenith20 = 20 serisi
  • Ray = RTX
  • Give me 20 = Konuşmalarda geçen 20 detayı
  • GPS Koordinatları = “50.968495,7.014026” (Etkinliğin yapılacağı Köln şehrinin adresi)
  • Kodlama Numaraları = 2,0,8,0

GeForce RTX 2080 002

Ayrıca etkinlik karelerinde yer alan sohbet konuşmalarında ise açıkça isim RoyTex = RTX, not_11 ve gimme 20 olarak nitelendiriliyor. Bu saatten sonra ise yeni ekran kartı serilerinin NVIDIA RTX olarak geleceğine kesin gözü ile bakabiliriz.

GeForce RTX 2080 Sizdirma

GeForce RTX 2080 Sizdirma 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. Hocam bu haberleri nasıl bu kadar erkenden çıkabiliyorsunuz. Daha dünyada bir kaç site çıkmamışken bile sizde görüyorum helal olsun valla başarılarınızın devamını diliyorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler