Salı, Nisan 30, 2024

PCH Online HTC One M9 İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

HTC One M9 serisi firmanın amiral gemisi olarak nitelendirilen ve çok güvendikleri akıllı telefonlarından birisi hiç şüphesiz. Hatta Mobil Dünya Kongresi’nde videolarını ve fotoğraflarını gördüğümüz HTC One M9‘u bugün PCH Online olarak ele alıyoruz.

Hani bazı insanlar vardır ya marka meraklısı olarak anılırlar. Sürekli olarak sevdikleri markanın ürünlerini kullanmak ve memnun kaldığı için hiç değiştirmeye ihtiyaç duymazlar. İşte HTC ekibinin de başarılı telefonları arasında yer alan amiral gemisi HTC One M9 için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Kullanıcıların yorumlarına, şikayetlerine ve isteklerine baktığımızda telefonun kullanılabilir oranını % 89 olarak belirledik.

HTC ONE M9’DA İLK GÖZE ÇARPANLAR

Telefonu şöyle bir elinize aldınız ve incelemek istediğiniz zaman gözünüze ilk çarpan noktalardan birisi kamerası ve BoomSound deneyimi ile birleştirilen hoparlörler gözünüze çarpıyor. Kamera demişken HTC One M9‘un 20.7 megapiksellik sensörü bulunuyor. Bu da telefonu diğer telefonlardan ayıran Ultrapixel sensörünün eskilerde kaldığını ve bu sistem ile kamera özelliklerinin bir adım daha öne çıkartıldığını gözler önüne seriyor.

 

TEKNİK ÖZELLİKLER

Telefonun teknik özelliklerine geçecek olursak burada kelâm edilecek çok kriter bulunuyor. Bunlardan birisi de telefonun kullanmış olduğu 2840 mAh değerindeki bataryası. Bu batarya ile birlikte rahatlıkla 1,5 – 2 günü devirebilirsiniz. Normalde bu tarz telefonlarda 2000 mAh veya 2400 mAh bataryalar tercih edilir. Ancak HTC One M9‘da batarya durumu bir tık yukarıya çıkartılmış.

Ayrıca HTC One M9’da 32 GB’lık dahili hafıza kartı ve MicroSD kart desteği de bulunuyor. Telefonun performans değerleri ile birlikte hafıza yüklemesi yaptığınızda kasıntı olmadan çok akışkan bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Tabii ki bu durumu toparlayan sistem ise 8 çekirdekli yeni Snapdragon 810 işlemcisinin olmasından kaynaklanıyor.

htc-one-m9

TASARIMI NASIL ?

Tasarım bakımından HTC One M9‘un tipi aslında HTC One M8’e çok benziyor. Ancak ufak tefek detayların değiştiğini görebilmek mümkün. Telefonda ayrıca altın renkli çerçeveleri ile incelik katılmak istenmiş ama bence telefonu pek açmamış diyebilirim.

Bir diğer fark ise telefonun güç butonunda görülüyor. HTC One M9’da telefonun güç butonu sağ tarafa taşınırken, ses butonu ve MicroSD kart girişleri de eklenmiş. Yani bu slotların hepsi aynı yerde yan yana dizilmiş durumda. Telefonu yan çevirdiğiniz zaman orada bir tuş kalabalığının olması gözünüze çarpmıyor değil. PCH Online olarak bu durumu pek beğenmedik. Telefonun tuşlarını kullanmak istediğinizde arada eliniz SD kart yuvasına kaçabiliyor.

NELER YENİ ?

Telefonda eski versiyonlara nazaran bir karşılaştırma yapmak istersek öne çıkan toplamda 5 özellik bulunuyor. Bu özelliklerden ilki BoomSound hoparlörler ve dört çekirdekli işlemciye bir dört çekirdek daha eklenmesi. Dilerseniz bu başlıkları aşağıda detaylı olarak göz gezdirelim.

BoomSound Hoparlörler

Dolby Atmos firmasının meşhur hoparlörleri onlar. HTC One M9 serisine de bu hoparlörlerin yer verilmesi telefona ayrı bir güç katmış. Zaten bu markanın hoparlörleri dünya çapında kendine hayran bırakan bir kitlesi hali hazırda var zaten. Telefonun hoparlörlerinden çıkan ses kalitesi sizi zaten fazlası ile memnun etmeye yetiyor. Hoparlör yerleşimleri sağ ve sol kanal olmak üzere iki adet yerleştirilmiş. Bu sistemde 5.1 Surround ses etkisi ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Telefona kulaklıkları taktığınızda ise gelen ses kalitesi sizi ayrı bir cezbediyor.

htc-one-m9-ic

Bir Dört Çekirdekte Bizden!

 

Telefonun içerisinde Snapdragon 810 işlemci bulunuyor. Hali hazırda tüm devreler ve alt yapı bunun üzerine kurulu olduğu için yukarıda belirtmiş olduğum ( telefonun tık dememesi ) özellikler buradan kaynaklanıyor. Yani önceki serilerde dört çekirdekli işlemci bulunurken, şimdi iki adet işlemci burada güçlerini birleştirmiş durumda. Birincisi Snapdragon 810 1,5 GHz olurken, diğeri de 2.0 GHz hızları kendisini gösteriyor.

Telefonda ayrıca 3 GB RAM bulunurken, Adreno 430 grafik işlemcisi ile desteklenmiş. Tüm bu detaylar HTC One M9‘da birleşince performans açısından pek de beklediğiniz farklı noktalar kalmıyor diyebilirim. Neredeyse son teknoloji ile tasarlanmış olan bu telefonun ısı dengesi de eşit yayılabilmesi için metalik gövdede minimize ediliyor. Oyun, grafik veya videolarda performans için çok daha fazla etkisini görebiliyorsunuz.

Batarya Hortlamış!

Yazımızın başında da belirtmiştik aslında batarya konusunu. Çünkü telefondan performans beklerken bataryanın düşük olması sizi hayal kırıklığına uğratabilir her zaman. One M8’de 2600 mAh batarya varken, One M9‘da 2840 mAh batarya bulunuyor. Bu da demek oluyor ki ister oyun, ister video, ister grafik programları ya da isterseniz saatlerce konuşma süresini doldururken bu batarya sizi kolayca sırtlayabilecek kapasitede eklenmiş.

htc-one-m9-batarya


Maksimum 160 GB Depolama Alanı

Evet, bu başlığı atarken “yanlış mı yazmışlar acaba ?” diye düşünebilirsiniz. Ancak yanılmıyoruz. HTC One M9’da toplamda 160 GB depolama alanı bulunuyor. Bu depolama alanının 128 GB’ı microSD kart desteğinden gelirken, diğer depolama alanları ise telefonun kendi hafızasında hali hazırda zaten bulunuyor.

Kamera Özellikleri

Bir telefonun amiral gemi olabilmesi için en çok dikkat edilen özelliklerinden birisi de kamerasıdır. Yazıma ilk başlarken de Ultrapixel kamera tutkusundan vazgeçtiklerini ve yeni bir sensör ile kamerayı canlandırdıklarını belirtmiştim. Şuanda HTC One M9 serisinde 20.7 megapiksel değerinde sensör yer alıyor. Ayrıca Çift LED flaş ile arka kamera One M8 ile kıyaslandığında bir adım daha öne çıkıyor.

Düşük ışık ve parlak ışıklarda çok iyi performans aldığımız telefonun renk doygunluğu güzel ayarlanmış. Zaten sürekli dışarılarda veya kapalı ortamlarda çekilen fotoğraflar için en çok yakınılan olumsuzluktur “yaa bu niye böyle çekiyor ki” sorunu.

Telefonda kayıt yaparken 2160p’da 30 FP, 1080p’da ise 60 FPS video kaydı yapabiliyor. Bu durum aslında çekilen videoların boyutlarını biraz yükseltiyor olsa da kaliteli bir video çekimi yapıyorsunuz, bu kadar da olur yani.

Arka kameraya gelecek olursak ön kameradan kaldırılan Ultrapixel, ön kamerada unutulmuş ne yazık ki. Selfie çekmek isteyenler için ön kamera yeterli düzeyde performans verebiliyor ama çok da fazlasını beklememek gerekli. Ekstra olarak telefonda Face Fusion ve güzel görüntü modları da yer alıyor.

HTC ONE M9 KAMERASI İLE ÇEKİLEN RESİMLER

htc-one-m9-kamera-2
htc-one-m9-kamera-3
htc-one-m9-kamera

HTC ONE M9 – TÜM TEKNİK ÖZELLİKLER

* Modeli: HTC One M9
* İşlemci: Qualcomm Snapdragon 810
* İşletim Sistemi: Android 5.0 Lollipop
* İşlemci Hızı: 2.0 GHz
* Ekran Boyu: 5.0 inç
* Ekran Çözünürlüğü: 1080 x 1920px
* Grafik: Adreno 430
* Hafıza: 3 GB RAM
* Depolama: 32 GB + 128 GB
* Kamera: Ön kamera 4.0 megapiksel – arka kamera 20.7 megapiksel
* Boyutlar: 69 × 144 × 9.6 mm
* Ağırlık: 157 gr.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

7 YORUMLAR

    • Abartmayın bu kadar htc one m9a verilecek parayı bana ver ben sana on numara telefonlar bulayım musa karaman. Bazen yorumları okurken gülüyorum gerçekten insanları kandırmak ne kadar kolay bizim ülkemizde. Gerçi 100 tlye telefon alacağına inanıp sipariş veren sonra hıyar çıkınca hıyarı yiyen binlerce kişi olduğu için normal karşılamak gerek böyle şeyleri 🙂

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler