Salı, Nisan 30, 2024

Spotify Artist, Artık Anlık Dinlemeleri Gösteriyor ve Tamamen Yenilendi!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Spotify, sanatçılara müzik ve hayranları hakkında gelişmiş istatistikler sağlayan, yeniden tasarlanmış bir Spotify for Artist uygulama sürümünü piyasaya sürüyor. Yeni uygulama, anlık bir biçimde dünya çapında bir sanatçının parçalarını dinleyen toplam insan sayısını gösterecek ve yeni sürümlerin yayına girmesinden sonraki ilk hafta için gerçek zamanlı dinlenme istatistiklerini göstermeye devam edecek.

S4A 09092019 BlogImageMaster Homecard Tab

Bu hafta iOS ve Android için piyasaya sürülen yeni uygulama, sanatçılara yeni takipçiler kazanmak veya çalma listelerine eklenmek gibi kilometre taşları hakkında artık daha fazla bilgi veriyor.

Birden fazla hesaba tek uygulamada erişin

S4A 09092019 BlogImageMaster Artist Profile

Güncellenen Spotify for Artist uygulaması, Spotify’ın Co.Lab’ı gibi etkinliklerde yapılan sunumlar da dahil olmak üzere, Spotify’daki müziği yayınlamanın en iyi şekilde nasıl kullanılacağına dair bilgilere erişim sağlayan yeni bir giriş sekmesini de barındırıyor.

S4A 09092019 BlogImageMaster Library Tab

Sonunda Spotify, bir sanatçı listesini yönetenler için (Menajerler, Yapımcılar, Müzik Dağıtıcıları) çoklu hesap özelliğini mobil uygulama için aktif hale getirdi. Artık tıpkı masaüstü websitesi üzerinden yaptığımız gibi birden fazla hesabı yönetebileceksiniz.

Duyuru, Apple Music’in analiz platformunun 2018 yılının başlarında beta sürümünün ardından yaygın bir şekilde kullanıma sunulmasından bir ay sonra geldi.

Apple Music & Shazam vs. Spotify for Artist

Apple’ın hizmeti, konum tabanlı dinleyici verilerini bireysel şehir seviyesine kadar sunmanın yanı sıra, Shazam ile bütünleşir; bu da, sanatçıların müziklerini tanımlamak için hizmeti ne zaman kullandıklarını izleyebilecekleri anlamına geliyor.

S4A 09092019 BlogImageMaster Home Tab

Sanatçıların gelirinin daha büyük bir kısmı Spotify ve Apple Music gibi yayın hizmetlerinden geldiği için, bu platformların sağlayabildiği dinleme verileri, sanatçıların izleyicilerini izleyebilmeleri ve kendilerini etkili bir şekilde pazarlayabilmeleri için giderek daha önemli hale geliyor.

WhatsApp Image 2019 09 24 at 19.42.05

Spotify, Artist uygulamasını geliştirmekle kalmamış aynı zamanda logoyu da yenileme kararı almış. Yeni sürüm ile logo, şirketin kendine ait mavi tonuna bürünüyor. Beyaz fon üzerine Spotify mavisi taşıyan Spotify logosu yerleştirilmiş ve oldukça dikkat çekiyor

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler