Salı, Nisan 30, 2024

Apple çok sağol ya! iPhone 12’de AirPods sürprizi olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Doğru duydunuz dostlarım. Apple iPhone 12 AirPods sürprizi ile birlikte gelecek. Önümüzdeki sene piyasaya sürülecek olan cihaz, kulaklıklarını artık telefonun içerisinden çıkacak şekilde revize ediyor. Şuan ki Digitimes verileri bu yönde. Durum sadece bundan mı ibaret? Hayır. Samsung ve Xiaomi için de kutu içerisinden kulaklığın çıkacağı yönünde önemli bilgiler var.

Fabrika verileri ortaya çıkıyor

Apple iPhone 12 üretimini gerçekleştirmeden önce çizimlerini yapıyor. Sonrasında üretimi yapılacak olan tesislerde bu tasarımlar gerçeğe dönüştürülüyor. Peki bu fabrikalarda kaç kişi çalışıyor? Ben söyleyeyim, ABD’de 43 bin, diğer ülkelerde ise 21 bin çalışan bulunuyor. Ancak işin üretim kısmında 700 bin çalışan bulunuyor.

Bu 700 bin kişi içerisinden elbet fabrika içerisinde bir kaç bilgi dışarıya sızdırılıyor. Sonucunda ise telefon daha piyasaya çıkmadan tasarım, yazılım, teknik özellikler veya bazı bilgiler bu şekilde ortaya çıkabiliyor. Keza iPhone 12 AirPods ile birlikte gelecek olması da bu bilgiler arasında sayılabilir.

apple cin fabrikasi 002

2’si bir arada: iPhone 12 Airpods

Digitimes haber verileri bu yönde ilerlerken, firma iPhone 12’nin etiket fiyatına Airpods fiyatını da ekleyecek ister istemez. Şimdi son kullanıcıların hepsi AirPods alıyor mu? Hayır. Buradaki strateji gerçekten önemli. Şuanda bir AirPods satın almak istediğinizde Türkiye’de 800 TL ile 1000 TL arasında bir fiyat ödemek durumundasınız.

Yani bir iPhone XS MAX 64 GB 10 bin TL + 1000 TL Airpods fiyatı olarak düşünün. Bunu herkes kabul etmeyecektir. Ya Apple ikisi bir arada düşünerek AirPods‘un fiyatını epey düşürerek fiyatta avantajı son kullanıcılara verecek, ya da bu içerikten vazgeçip kutunun içerisine yerleştirmeyecek.

apple iphone xs max 64 gb

Apple AirPods şuanda dünyada en çok satan True Wireless kulaklık olarak biliniyor. Birlikte satılırsa ve fiyat avantajı da olursa tadından yenmez. Diğer rakipler de eminim aynı hamleyi yapmak isteyeceklerdir.

Apple iPhone 12 olması beklenen konsept tasarımı

iphone 12 siyah konsept

apple cin fabrikasi

apple airpods scaled

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler